Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/11/2019
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dimecres, 13 de març de 2019

Demà comencen les jornades de portes obertes a escoles i instituts d'Esparreguera

La preinscripció per als cursos d’educació infantil de segon cicle, primària i secundària obligatòria es farà del 29 de març al 9 d’abril. Enguany no donarà punts complementaris tenir una malaltia del sistema digestiu o que els pares hagin estat escolaritzats al centre

Demà comencen les jornades de portes obertes a les escoles i instituts d’Esparreguera amb l’objectiu que les famílies puguin conèixer les instal·lacions i els projectes educatius de cada centre. A partir del 29 de març i fins al 9 d’abril es podrà fer la preinscripció per als cursos d’educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria. Aquest any tenir una malaltia crònica del sistema digestiu o el fet que els pares o germans hagin estat escolaritzats al mateix centre no donarà punts complementaris en l’admissió de l’alumnat.

Els primers en obrir les seves portes seran els centres d’educació infantil i primària, que ho faran del 14 al 25 de març, majoritàriament en horari de tarda. Es tracta dels cinc centres públics d’educació infantil i primària que hi ha a la vila – Mare de Déu de la Muntanya, Montserrat, Pau Vila, Roques Blaves i Taquígraf Garriga- i els dos concertats – Escola Cooperativa el Puig i Escola Estel. El torn de l’educació secundària obligatòria serà del 22 al 24 de març, quan celebraran les jornades de portes obertes i xerrades informatives els dos instituts públics d’educació secundària obligatòria i batxillerat - El Cairat i El Castell – i el centre concertat d’educació secundària obligatòria - Escola Cooperativa el Puig.

Aquest any hi ha novetats respecte als criteris d’admissió de l’alumnat als centres. La cap de servei de Diversitat i Cicle de la Vida de l’Ajuntament d’Esparreguera, Ana Cortijo, explica que “pel proper curs s'eliminen dos dels criteris de prioritat complementaris que fins ara donaven punts per accedir a un centre: que l’alumne o alumna tingui una malaltia crònica que afecta el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs, i que el pare, mare, tutors o germans hagin estat escolaritzats anteriorment al centre”. Aquesta modificació afecta l’educació infantil, la primària, la secundària obligatòria i el batxillerat.

Segons les previsions del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Esparreguera disposa d’una oferta de sortida per al curs 2019-2020 de vuit grups de P3 amb un total de 200 places i amb una previsió de matrícula de 176 alumnes. Això suposa el tancament d’una línia de P3 a l’escola Taquígraf Garriga, que aquest curs en tenia dues. A l’educació secundària, la previsió de matrícula per a 1r d’ESO és de 283 alumnes i nou grups, quatre a El Castell, quatre a El Cairat i un a l’Escola Cooperativa El Puig. La preinscripció per a Batxillerat es farà del 14 al 21 de maig i la d’educació infantil de primer cicle està pendent de la publicació per part de la Generalitat.

Infants a l'hora d'entrada de l'escola