Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 21/09/2019
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Dimarts, 19 de març de 2019

Comencen les obres de millora de la seguretat viària davant la plaça de la Creu

Les obres estan contemplades en el Pla Local de Seguretat Viària i preveuen elevar el pas de vianants situat en el tram de l’avinguda de Francesc Marimon davant la plaça de la Creu i reubicar la marquesina de la parada de bus

Ahir van començar les obres de millora de l’accessibilitat i la seguretat viària en el tram de l’avinguda de Francesc Marimon situat davant la plaça de la Creu. Les obres estan contemplades en el Pla Local de Seguretat Viària i preveuen elevar el pas de vianants i reubicar la marquesina de la parada de bus amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat a la zona. Els treballs duraran un màxim de dos mesos i estan valorats en 41.587 euros, iva inclòs. Mentre duri l’actuació s’intentarà que l’impacte en la mobilitat sigui el menor possible.

El punt d’actuació s’ubica a l’entorn del pas de vianants que creua l’avinguda i connecta el supermercat Aldi situat a la banda oest de la via amb la plaça de la Creu i l’Institut el Castell. Es tracta d’un pas que concentra un gran volum de vianants i representa un punt d’alta sensació d’inseguretat donada la velocitat dels vehicles i la mala visibilitat del pas. A més, la situació s’agreuja pel fet que a la mitjana, immediatament després del pas de vianants, hi ha instal·lada una marquesina de bus. “La zona destinada a l’aturada de l’autobús no és suficient i aquests acaben envaint completament el pas de vianants quan hi efectuen la parada”, han informat des de la regidoria d’Urbanisme.

Segons la Policia Local d’Esparreguera, durant l’any 2018 en el tram de l’avinguda de Francesc Marimon comprès entre el carrer de Tíjola i la benzinera BP hi han succeït sis accidents, dels quals dos són atropellaments. Per millorar la seguretat viària i reduir l’accidentalitat a la zona, s’elevarà el pas de vianants. “L’objectiu de l’actuació és millorar la visibilitat dels vianants, així com la reducció de la velocitat dels vehicles”, apunten fonts de l'Ajuntament. També es desplaçarà la marquesina de la parada de bus al carril lateral, situant-la a una ubicació anterior al pas de vianants, i s’ampliarà la vorera en el tram davant la plaça de la Creu on s’ubicarà la marquesina.

L’obra es realitzarà per mitges calçades per a poder donar pas alternatiu al trànsit rodat durant l’execució de la reparació. Des de la regidoria d'Urbanisme subratllen que “es tracta d’un eix viari central en el trànsit de la vila i, per això, s’intentarà que les afectacions a la mobilitat siguin les menors possibles garantint la doble circulació mentre durin els treballs”. El cost de les obres es finançarà amb una partida d’inversions sostenibles per dur a terme actuacions referents a la supressió de barreres arquitectòniques en línia amb el Pla de Mobilitat Urbana, que es va aprovar el 13 de març en el darrer ple municipal, així com el Pla Local de Seguretat Viària.

Comencen les obres de millora de la seguretat viària davant la plaça de la Creu