Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Gent Gran Dimarts, 26 de març de 2019

Dijous comença a funcionar el Grup de Suport per a familiars de malalts d’Alzheimer

Es tracta d’un espai de trobada per donar contenció emocional i informació sobre la malaltia a persones cuidadores. Les reunions es realitzaran setmanalment els dijous de 5 a 2/4 de 7 de la tarda a la segona planta del Centre Dual

Aquest dijous comença a funcionar el Grup de Suport per a familiars de malalts d’Alzheimer impulsat per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat amb el suport de la Regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament d’Esparreguera. Es tracta d’un espai de trobada entre persones cuidadores perquè puguin compartir experiències, dubtes, necessitats i preocupacions. Les reunions es realitzaran setmanalment els dijous de 5 a 2/4 de 7 de la tarda a la segona planta del Centre Dual.

La tècnica de la Regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament d’Esparreguera, Victòria Debés, explica en declaracions a Ràdio Esparreguera que l’objectiu és “treballar l’àmbit emocional de la persona cuidadora, per això s’ofereix contenció emocional, informació sobre la malaltia i les atencions i tractaments que ha de rebre el malalt i també es tracten les dificultats psicològiques associades a l’activitat de cura”. Amb això, es pretén aconseguir que el malalt estigui ben atès tant en els aspectes mèdics, com en els aspectes familiars i, a la vegada, que la tasca del cuidador es pugui fer de forma saludable, evitant els sobreesforços i la sobrecàrrega que habitualment es manifesta en forma d’estrès, angoixa o depressió.

El grup està dirigit a familiars que siguin cuidadors de malalts d’Alzheimer però també hi poden participar persones cuidadores de malalts amb altres demències. L’entitat impulsora d’aquest grup de suport és l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat, una entitat sense ànim de lucre que té per finalitat donar suport i millorar la qualitat de vida de tots els afectats per aquesta malaltia. Aquesta associació ja va organitzar l’octubre passat un curs sobre la malaltia de l’Alzheimer dirigit a familiars de la vila. “El curs va tenir molt bona acollida i la gent que hi va participar estava molt satisfeta, per això es va proposar crear aquets grup de suport que aquesta setmana començarà a caminar”, apunta Victòria Debés.

L’assistència al grup de suport és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon de la Regidoria de la Gent Gran, el 677 500 229, o al de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, el 93 379 002, o per correu electrònic a info@afabaix.org. Les places estan limitades a un màxim de 20 persones.

El grup té per objectiu facilitar espais de trobada entre persones cuidadores. Foto: Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat