Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 05/07/2020
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Política Lingüística Dimarts, 2 d'abril de 2019

Disset obres es presenten a la 21a edició dels Jocs Florals d’Esparreguera

Aquest any participen treballs en totes les categories i han incrementat els títols de poesia. El lliurament de premis tindrà lloc el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, a les 7 de la tarda a la Biblioteca Municipal L’Ateneu

Disset obres participen en la 21a edició dels Jocs Florals d’Esparreguera, que aquest any incrementa la participació i té possibles premiats en totes les categories. La que té més treballs presentats és la narrativa d’adults, amb vuit títols, seguida de la poesia d’adults i la narrativa de joves, que en tenen quatre cadascuna. La poesia de joves, que l’any passat va quedar deserta, enguany té una candidatura. La deliberació del jurat serà l’11 d’abril, encara que els guanyadors no se sabran fins al lliurament dels premis, el 23 d’abril a les 7 de la tarda a la Biblioteca Municipal L’Ateneu.

Els Jocs Florals estableixen cinc premis, un per cada categoria i el premi d’Excel·lència Lingüística, que és designat a proposta del Servei Local de Català i pot coincidir amb un dels guanyadors de les quatre categories. La responsable del Servei Local de Català d’Esparreguera, Maria Romero, assegura en declaracions a Ràdio Esparreguera que “aquest any ha estat un èxit de participació i, a més, hi ha obres de totes les categories, mentre que d’altres anys n’hi havia que d’entrada ja eren desertes, com és la categoria de poesia jove que feia dos anys que no s’hi presentava ningú”.

El nombre de participants ha incrementat respecte l’edició passada, en la que el certamen literari va rebre onze obres. En aquets sentit, Maria Romero subratlla que “aquest any les bases s’han publicat amb molt de temps i hem donat gairebé un mes sencer perquè tots aquells que ja tenien pensat presentar-s’hi poguessin acabar de confeccionar l’obra amb cura i ja sabent que demanàvem”. En canvi, l’any passat va haver-hi molt poc marge entre la publicació de les bases i el final del termini.

També destaca l’augment de participació en la categoria de poesia. El 2018 només dues persones s’hi van presentar i ambdues en la categoria d’adults. “Aquest increment l’atribuïm al curs de poesia adreçat a joves i adults que s’ha fet al gener a la Biblioteca, amb el Marcel Escudé”, explica Maria Romero, “feia temps que aquesta categoria anava fluixa i vam tenir aquesta iniciativa i ha tingut molt bons resultats”.

El jurat de la 21a edició dels Jocs Florals d’Esparreguera està format per la directora de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, Carla Canongia; la responsable dels Clubs de Lectura de la Biblioteca, Cecilia Reifs; la responsable de l’Arxiu Municipal, Rosa Maria Codina; la responsable del Servei Local de Català, Maria Romero; el regidor de Cultura, Emmanuel Ortí; la regidora de Política Lingüística, Mariona Masferrer; i com a secretari del jurat, el tècnic de Cultura, David Aguado.

Els participants a la 20a edició dels Jocs Florals d'Esparreguera