Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Joventut, Memòria Històrica Dimecres, 3 d'abril de 2019

La quarta edició del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera ja està en marxa

Les regidories de Joventut i de Memòria Històrica convoquen aquest premi amb l’objectiu de promoure l’estudi i la recerca en qualsevol àmbit del coneixement i de l’expressió centrat en la nostra vila

Les regidories de Joventut i de Memòria Històrica han convocat la quarta edició del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera, amb l’objectiu de promoure l’estudi i la recerca en qualsevol àmbit del coneixement i de l’expressió centrat en la vila. El jurat premiarà els millors treballs tenint en compte l’originalitat del tema, el procés de recerca, el rigor científic, la qualitat lingüística, la presentació i l’estructura del treball. Les obres es poden presentar fins al 6 de juny a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Esparreguera.

El premi es presenta en tres categories diferents: 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i adults. La responsable de l'Arxiu Municipal, Rosa Codina, explica que "el tema és lliure, però sempre centrat en la vila d’Esparreguera, i els treballs han d’estar escrits en llengua catalana". S’estableixen tres premis, un per cada categoria, en el cas dels joves, aquest consistirà en un lot de productes multimèdia per cada premiat valorat en 400 euros. Per la categoria d’adults, serà la publicació del treball guanyador amb un tiratge de 100 unitats per a distribuir gratuïtament. L’acte de lliurament de premis es durà a terme el dissabte 29 de juny a dos quarts de set de la tarda a la sala d’actes de Can Pasqual.

Els guanyadors i guanyadors de l’any passat van ser, en la categoria de 3r i 4t d'ESO, Sara López i Asmae El Khoulati pel treball “Els infants que es van quedar a Esparreguera durant la Guerra Civil”. En la reservada a alumnes de 1r i 2n de Batxillerat, Ariadna Xairó va ser guardonada per “Sense tu, sí sóc algú. La violència de gènere entre els adolescents” i Carla Castro, Marta García i Naia Almirall van guanyar l’accèssit per l’estudi “Epidemiologia de les lesions esportives en els joves d’Esparreguera”. Finalment, en la categoria d’adults, el guanyador va ser Enric Gili i Bas i el seu estudi “El temps a Esparreguera. Dades enregistrades del darrers cent anys”.

Enric Gili va ser el guanyador de la categoria d'Adults en la tercera edició dels Premis de Recerca