Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 22/11/2019
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dimarts, 30 d'abril de 2019

Vuit candidatures concorren a les eleccions municipals a Esparreguera

Es presenten dues candidatures menys que en els comicis del 2015, repeteixen com a alcaldables quatre candidats i s'estrena una nova llista electoral: Esparreguera 2031. Així mateix, respecte de les anteriors eleccions hi ha tres formacions que no participaran el 26 de maig: IRS, AIESPA i PxC

La ciutadania d’Esparreguera podrà escollir el 26 de maig entre les vuit candidatures que concorren a les eleccions municipals, segons ha fet públic avui la Junta Electoral de Zona de Sant Feliu de Llobregat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. En aquests comicis es presenten dues candidatures menys que en els del 2015, quan n’hi havia un total de 10. D'aquestes tres no repeteixen - Iniciativa Reacció Social (IRS), Alternativa Independent d’Esparreguera (AIESPA) i Plataforma per Catalunya (PxC)-, dues es presenten amb noves sigles - PdCat i ICV- i s’estrena una nova candidatura, l’agrupació d’electors Esparreguera 2031.

La primera candidatura a registrar-se va ser la del Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC-CP) amb l’actual alcalde, Eduard Rivas, al capdavant. El segueixen els actuals regidors Maria Vallejo, Rogeli de la Cruz i Maria Mas en els quatre primers llocs i al número 5 s’incorpora Daniel Farriols. La Candidatura d’Unitat Popular – Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT) concorre per segona vegada a les eleccions municipals, aquest cop encapçalada per l’actual regidora i portaveu del grup municipal, Raquel Montoya, seguida del també regidor Pol Valldeperas. Els acompanyen tres noves incorporacions, Montserrat Pérez, Miguel Ángel Guiral i Neus Montaner. Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa-Entesa (ICVEUiA-E) es presenta en aquests comicis sota les sigles d’Esparreguera en Comú – En Comú Guanyem (EEC-ECG) amb el mateix candidat i actual regidor Emmanuel Ortí acompanyat de Rafael Soriano, que ja anava a les llistes el 2015. Als números 3 i 4 hi ha dues noves incorporacions Glòria Gonzàlez i Inocencio Rodríguez i al número 5 Noemí Martínez, que també repeteix a les llistes.

Convergència també canvia les seves sigles, a mig mandat els seus regidors van passar a formar part del PDeCat i el 26 de maig es presenta sota el nom de Junts per Esparreguera (Junts) amb l’actual regidor Jordi Mestres com a alcaldable. El segueixen Maria Jorba, que ja es va presentar en les llistes convergent el 2015, i tres independents: Quim Cuscó, Luis Javier Conde i Sònia Borrega. Josep Maria González, Francisco Aguilar i Jordi Villegas tornen a encapçalar la candidatura de Ciutadans – Partido de la Ciudadania (Cs), que es presenta per segona vegada a Esparreguera. En els números 4 i 5 de la llista trobem dues noves incorporacions: Elena Miquel i Aida Frías.

Les llistes d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC - AM) presenten nou alcaldable, Alfons Puche, que substitueix a l’actual regidora Montserrat Vilardosa. L’acompanyen Nabila Belghanou, Jaume Escudé i Sara Jansana, que ja formaven part de la candidatura republicana en les darreres eleccions municipals, i al número 5 s’incorpora Albert Campillo. El Partit Popular (PP) repeteix com a cap de llista Carlos Garcia. L’acompanyen Ramón Vidal, Ainhoa Andrades, Maria Mercedes Font i Óscar Martínez en els cinc primers llocs. La novetat d’aquest any és la presència de l’agrupació d’electors Esparreguera 2031 (E2031) encapçalada per Manel Roca, que en els darrers comicis anava de número 7 en les llistes de Convergència; seguit de Joana Mora, Pablo Chamorro, Maria Visa i Andres Labella.


Calendari de les eleccions municipals

La campanya electoral començarà el 10 de maig i s’allargarà fins al 24 de maig. Pel que fa a la propaganda electoral, el dia de 2 de maig tindrà lloc una reunió a l’Ajuntament entre les diferents formacions que es presenten a les eleccions per a distribuir l'ocupació de l'espai públic amb els cartells electorals. Durant els quinze dies de campanya, tal i com estableix la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG), Ràdio Esparreguera cedirà als partits i formacions polítiques espais gratuïts de propaganda electoral

La jornada de votació se celebrarà diumenge 26 de maig quan els esparreguerins i esparreguerines podran votar, des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre, en els 11 col·legis electorals de la vila. En el ple extraordinari celebrat ahir es va fer el sorteig per conèixer els membres de les meses electorals, que seran notificats al llarg d’aquesta setmana. La ciutadania pot consultar la seva inscripció en el cens el cens i la seva mesa de votació des del'apartat d'informació sobre les eleccions municipals habilitat a la Seu Electrònica.

El vot per correu per a residents a Espanya es podrà sol·licitar a les oficines de Correus fins al 16 de maig i la tramesa de la documentació per votar de l'Oficina del Cens Electoral es farà del 6 al 19 de maig. El vot per correu per a residents a l’estranger es podia sol·licitar fins al 28 d’abril i el depòsit del vot a l’urna d’electors es farà del 22 al 24 de maig als consolats dels respectius països.

Per a donar a conèixer els candidats i els programes de les diferents formacions així com per donar cobertura a la campanya electoral, Ràdio Esparreguera entrevistarà tots els caps de llista i seguirà l'acte central de campanya de cada candidatura. Entre el 15 i el 24 de maig la ràdio municipal entrevistarà en directe els vuit alcaldables en espais especials de programació previstos a les 10h del matí. Finalment, Ràdio Esparreguera organitzarà un debat electoral el dia 19 de maig amb els representants de totes les candidatures a les eleccions municipals.

Les eleccions municipals se celebraran diumenge 26 de maig