Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dijous, 2 de maig de 2019

En marxa la comissió local de seguiment de l’abocador de Can Mata

La creació d’aquesta comissió es va aprovar per unanimitat en el ple municipal de març, en el que tots els grups van presentar conjuntament una moció, redactada per la Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata, per treballar per la seva clausura

L’Ajuntament d’Esparreguera ha constituït formalment la comissió de seguiment de l’abocador de Can Mata, que està formada per una persona representant de cada partit polític amb representació al consistori i una de la Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata. En la primera reunió, celebrada el 24 d’abril, es va fixar el funcionament de la mateixa i es va acordar proposar l’entrada de la Plataforma com a membre participant en la comissió política que reuneix tots els representants dels municipis afectats per l’abocador i l’Ecoparc 4. L'objectiu d'aquesta comissió local és fer un seguiment de l'abocador i treballar per assolir el seu tancament.

La creació d’aquesta comissió es va aprovar per unanimitat en el ple municipal celebrat el mes de març, en el que tots els grups van presentar conjuntament una moció, redactada per la Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata i les AAVV de Can Rial, Mas d’en Gall i La Plana, que manifestava el seu posicionament contrari a l’ampliació del dipòsit de residus controlat i a favor de treballar pel seu tancament. Tot i que la composició final de la comissió de seguiment no es decidirà fins després de les eleccions municipals del 26 de maig, amb la finalitat que siguin ja els nous càrrecs electes els que la composin, sí que es va decidir obrir la comissió no només als regidors i regidores sinó a qualsevol membre dels partits polítics amb representació municipal.

En aquesta primera reunió també es va acordar que el representant de la Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata tingui el vot qualificat en cas d’empat en la pressa de qualsevol decisió. Així mateix es va decidir que la Regidoria de Medi Ambient sigui qui convoca i calendaritza les convocatòries de la comissió de seguiment i que la tècnica de la regidoria assisteixi a les reunions per fer funcions de secretària. Aquesta mateixa regidoria també redactarà un reglament simple que caldrà aprovar entre tots els membres en la propera reunió ordinària de la comissió. Un dels punts d’aquest reglament que ja es va decidir en la primera reunió és que per declarar com a vàlida la convocatòria de la comissió i les decisions preses com a mínim hi ha d’haver presents un terç dels membres que en formen part.

Comissió tècnica de l'abocador
Avui hi ha convocada una reunió de la comissió tècnica de l’abocador de Can Mata, a la que hi assistirà la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera. Aquesta comissió és convocada per l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola i en ella hi assisteixen representants tècnics dels municipis afectats, l’Agència Catalana de Residus i representants de l’abocador. Malgrat que, segons els Estatuts, aquestes comissions s’haurien de convocar anualment, la última trobada es va fer el desembre de 2016. Com a conseqüència d’aquesta trobada tècnica, es convocarà una reunió extraordinària de la comissió de seguiment local d’Esparreguera entre els dies 2 i 17 de maig per a informar dels punts tractats i preparar la següent comissió política que, segons la normativa, s’hauria de convocar al cap de 15 dies d’haver-se celebrat la tècnica.

En la comissió política hi assisteixen els regidors i regidores dels municipis afectats i també representants de les associacions veïnals. En aquest sentit, en la primera reunió de la comissió de seguiment local es va decidir proposar l’entrada com a membre participant en la comissió política de l’abocador de Can Mata de la nova Plataforma per al Tancament de l’Abocador. El representant d’aquesta plataforma i president de l’Associació de Veïns de Can Rial, Carles Batlles, apunta que “des de la Plataforma temem que hi hagi ja alguna mena de resolució de l’ampliació de l’abocador i que potser es traslladi als tècnics aquesta qüestió”.

La creació de la comissió local es va aprovar per unanimitat en ple municipal. Foto: Ajuntament de Collbató