Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 16/07/2019
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Participació Ciutadana, Urbanisme Dimecres, 8 de maig de 2019

Finalitza la reforma dels vestuaris del Club Tennis d’Esparreguera

L’actuació és una de les propostes guanyadores del procés de pressupostos participatius del 2018 i està dotada amb un pressupost de 40.000 euros. També forma part d’aquest procés de participació l’adequació del Parc de la Vila, que finalitzarà la setmana que ve

Ja han acabat les obres de reforma i millora dels vestuaris del Club Tennis d’Esparreguera. Aquesta actuació és el resultat de les propostes presentades per dotze ciutadans i ciutadanes al procés de pressupostos participatius dut a terme l’any passat al municipi. Una altre de les iniciatives guanyadores d’aquest procés participatiu és la dotació de nous jocs per potenciar un major ús del Parc de la Vila, una actuació que és previst que finalitzi la setmana que ve, a falta de la recepció formal per part de l’Ajuntament. Cadascuna d’aquestes intervencions està valorada en 40.000 euros iva inclòs, que s’han finançat amb les partides dels comptes participatius disponibles per a aquests projectes.

Els treballs realitzats al Club Tennis d’Esparreguera han consistit en la remodelació dels vestuaris que estaven antiquats, tenien esquerdes a l’enrajolat de les parets interiors i no disposaven de lavabo accessible per a persones amb mobilitat reduïda. S’ha redistribuït l’espai interior, s’han canviat les portes i el mobiliari sanitari existent i s’han pavimentat tots els vestuaris i zones de dutxa amb rajoles antilliscants. A més, s’han fet instal·lacions elèctriques i d’aigua i sanejament noves, s’ha reparat la canal existent a la zona del camp de futbol i també les esquerdes existents.

L’Ajuntament d’Esparreguera va sotmetre a un procés de participació ciutadana un pressupost de 200.000 € (IVA inclòs), de la partida d’inversions del pressupost corresponent a l’anualitat 2018, perquè la ciutadania decidís en quines millores en l’espai públic o en els equipaments municipals preferia invertir. En el marc del procés dels pressupostos participatius, una de les propostes guanyadores va ser la de la remodelació dels vestuaris del Club de Tennis d’Esparreguera, que amb 103 vots va ser el tercer projecte més votat dels 107 que es van presentar.

Adequar i potenciar el Parc de la Vila
Una altra de les actuacions que està actualment en marxa és la dotació de nous jocs i mobiliari per adequar i potenciar un major ús del Parc de la Vila, que amb 75 vots va ser la cinquena proposta més votada dels pressupostos participatius. Els 40.000 euros amb els que està dotat el projecte s’han destinat a la instal·lació de tobogans gegants, la retirada d’una zona de jocs obsolets per instal·lar altres jocs que no requereixen habilitació del terreny per caiguda i a potenciar la zona de pícnic amb la instal·lació de jocs didàctics i d’experimentació.

El Parc de la Vila té una superfície aproximada de 1.400 m² i està configurat per diferents nivells i espais. Al nivell superior, a la zona de pícnic, s’hi han instal·lat activitats educatives: una pissarra per exterior, un panell de botiga, un panell de tres en ratlla i una taula de joc de manipulació i experimentació amb la sorra. Al nivell mig s’ofereix ara una gran varietat d’activitats que inclouen tres panells educatius i un parell de telèfons inalàmbrics, aptes per a infants amb discapacitat visual, al mateix temps que s’ha habilitat un pas per fer la zona de jocs totalment accessible. Així mateix, el nivell inferior s’ha dedicat a les activitats d'agilitat, amb un recorregut d’equilibri sobre steps, un recorregut sobre troncs de fusta i una barra d’equilibri de fusta. A més, també s’han instal·lat dos tobogans per pendent d’acer inoxidable de 7 metres de llarg i una tarima de fusta amb elements de trepa per la pujada.

Noves activitats educatives instal·lades a la zona de pícnic del Parc de la Vila

Els vestuaris reformats del Club Tennis d'Esparreguera