Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/10/2019
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dilluns, 13 de maig de 2019

Les candidatures a les eleccions municipals presenten els seus eslògans de campanya

Les vuit formacions que concorren als comicis del 26 de maig expliquen el per què de l'elecció dels seus lemes electorals, ens els quals s’han decantat per l’ús de les primeres persones del plural o el 'tu' en una apel·lació a la participació o al conjunt de la ciutadania

Les vuit candidatures que concorren a les properes eleccions municipals del 26 de maig han presentat ja els seus eslògans de campanya. La paraula ‘Esparreguera’ és present en cinc lemes, ‘tu’ es repeteix en quatre, el verb ‘fer’ protagonitza tres de les campanyes i els partits s’han decantat per l’ús de les primeres persones del plural, apel·lant a la participació o al conjunt de la ciutadania. Els vuit candidats a l’alcaldia de la vila han explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera els motius i significats dels diferents eslògans escollits per la campanya electoral, que va començar el dia 10 de maig i s’allargarà fins el divendres 24 de maig.

El PSC, encapçalat novament per Eduard Rivas, ha decidit utilitzar l’eslògan ‘Amb Tu, Fem Esparreguera’, que dóna continuïtat al lema que ja van utilitzar en precampanya, ‘Amb Tu, Farem Més’. “Hem fet una evolució lògica i racional de l’anterior campanya, quan ens vam presentar amb el lema ‘Obrim Esparreguera’ perquè creiem que calia obrir l’Ajuntament i apropar-lo a la ciutadania, ser més propers en tots els sentits”, explica Eduard Rivas. L’actual alcalde destaca que “un cop assolit això en aquest mandat, ara volem seguir fent la feina que hem fet fins ara, però amb l’experiència adquirida, amb un rumb clar i amb un model de poble que podríem seguir desenvolupant en els propers quatre anys si la ciutadania ens dona la seva confiança, perquè l’Ajuntament sol no pot canviar un poble, som totes i tots, veïns i veïnes, qui transformem el poble, per tant, tots junts fem Esparreguera”.

La CUP, que es torna a presentar per segona vegada a les eleccions municipals, ha escollit el lema ‘Una Esparreguera per viure-hi’, amb un sub-eslògan ‘Transformem-la entre totes’. La seva alcaldable, Raquel Montoya, afirma que “volem transmetre que tenim un projecte de poble on el centre són les persones i el seu cicle vital, totes i tots, sense deixar-nos a ningú”. “Volem transformar Esparreguera en un municipi on s’hi pugui viure de forma confortable i la participació ciutadana hi tingui un paper rellevant, per això el sub-eslògan ‘Transformem-la entre tots i totes’ perquè sigui un projecte comú i il·lusionant que tingui les polítiques socials, culturals, feministes i totes les polítiques que afecten a les persones al centre, que pugui ser un projecte engrescador perquè ens sentim orgulloses i vulguem viure i millorar cada dia Esparreguera”, subratlla Raquel Montoya.

El lema escollit per Esparreguera en Comú, la formació encapçalada per Emmanuel Ortí que en aquestes eleccions substitueix la candidatura d’Iniciativa per Catalunya, és ‘Avancem amb tu’. El seu cap de llista explica: “Considerem que aquests quatre anys al govern han estat positius per la vila, hem anat progressant sense deixar ningú enrere i hem començat a agafar una bona direcció per seguir progressant. El que volem per aquets proper mandat, ara sota les sigles d’Esparreguera en Comú, és aconseguir la força suficient per poder seguir avançant”. En aquest sentit, Emmanuel Ortí, ha subratllat que el seu partit és “garantia de seguir avançant per l’esquerra i no per la dreta”. El verb ‘avançar’ és també el que ha fet servir en la campanya estatal En Comú Podem, que tenia per eslògan ‘Guanyem per avançar” i la formació local també va jugar amb aquest verb en el lema de la precampanya ‘Avançant en comú’.

Junts per Esparreguera, que agrupa el Partit Demòcrata, la formació que va néixer de la desapareguda Convergència i Unió, utilitza l’eslògan ‘Fem-ho Junts, Fem-ho Possible’. El seu cap de llista, Jordi Mestres, explica que ha decidit incorporar el lema de precampanya utilitzat pel partit a nivell nacional en les recents eleccions estatals, perquè s’hi sent molt identificat. En aquest sentit, afirma que “el ‘Fem-ho possible’ és la il·lusió de posar en valor uns anhels per fer possible un canvi i el ‘Fem-ho junts’ fa referència tant a nivell intern, perquè el nostre projecte ara mateix és molt transversal, hi ha molts independents i ha entrat molta gent nova, com a nivell de població”. Per l’alcaldable de Junts per Esparreguera aquest eslògan recull un conjunt de valors que són importants per la formació: “la participació ciutadana, el saber escoltar, treballar en equip i treballar en xarxa”.

Per altra banda, el cap de llista de Ciutadans, Josep Maria González, utilitzarà l’eslògan ‘Compromís amb Esparreguera’. González defensa que la paraula compromís identifica molt bé el partit, així com la tasca de les persones que encapçalen la candidatura: “Pel grup de Ciutadans i per a mi personalment com a candidat, un dels adjectius que determinen la nostra acció és el compromís, no es pot fer una bona acció política ni tenir vocació de servei públic sense compromís”. L’alcaldable de Ciutadans ha subratllat que “compromís vol dir treball” i ha incidit que ell i els que integren la seva formació el tenen “amb el partit, amb una ideologia, amb la gent, amb la ciutadania i també a nivell personal”. Per Josep Maria González “fer de regidor d’un municipi com el nostre, tant si estàs al govern com a l’oposició, si ho vols fer amb ganes, interès i el millor possible requereix un compromís personal, d’hores de treball”.

‘Tu faràs Esparreguera’ és l’eslògan escollit per la secció local d’Esquerra Republicana que es presenta a les municipals amb Alfons Puche al capdavant. El candidat republicà assegura que d’aquesta manera volen adreçar-se a les persones, l’element central de la seva campanya: “Interpel·lem als veïns i veïnes d’Esparreguera, perquè són les persones les que fan els barris i els barris conformem la vila, per això necessitem la implicació dels ciutadans i ciutadanes en la pressa de decisions municipals que afectaran al conjunt de la població”. En aquest sentit, Alfons Puche apunta que el lema de la formació republicana posa en valor “la participació ciutadana, ja sigui de forma individual o col·lectiva mitjançant les entitats, perquè Esparreguera són les persones que la formem”.

El Partit Popular comptarà amb dos eslògans per a les eleccions municipals del 26 de maig, un escollit a nivell local i un altre que decidirà la formació popular a nivell estatal i que encara està per definir. A nivell local el lema és ‘Per una Esparreguera millor’. Carlos García, el cap de llista del partit, explica perquè l’han triat per aquesta campanya: “Volem que la ciutadania sàpiga que el Partit Popular està molt a prop seu i que volem fer una nova Esparreguera”. L’alcaldable popular assegura que “disposem de les millors eines per fer la vila que volem de cara al futur, volem una Esparreguera que estigui per sobre dels municipis del voltant amb millors equipaments i prestació de serveis”.

Finalment, Esparreguera 2031, l’agrupació d’electors que es presenta per primera vegada a uns eleccions municipals, ha escollit el lema ‘Comptem amb tu’, que dona continuïtat als dos que van utilitzar durant la precampanya: ‘Amb tu’ i ‘Ara tu’. El seu candidat a l’alcaldia, Manel Roca, explica que “volem transmetre a la ciutadania que en formem part, que som ciutadans com tothom i que nosaltres podem fer coses sempre i quan sapiguem el que els esparreguerins i esparreguerines volen. Pel cap de llista d’Esparreguera 2031 vivim “un moment revulsiu important, en el que la base de la societat, la base d’Esparreguera, vol formar part de les decisions que es prenen en qualsevol àmbit i nosaltres, com a ciutadans, en volem formar part i comptem amb la gent per tirar endavant qualsevol projecte, perquè creiem que un projecte que es faci sense la participació de la ciutadania o sense la seva opinió, no té futur”.

Els vuit candidats a l'alcaldia d'Esparreguera. Foto: Quim Sitjà