Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 04/07/2020
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dijous, 16 de maig de 2019

Un 92% de l'alumnat cursarà P3 al centre escollit com a primera opció

El període de preinscripció escolar finalitza amb 175 sol·licituds per cursar P3 als centres educatius d’Esparreguera el curs 2019-2020. A 1r d’ESO la preinscripció ha estat de 247 alumnes als dos instituts públics de la vila, que tindran quatre grups cadascun

El període de preinscripció escolar ha finalitzat amb 175 sol·licituds per cursar P3 als centres educatius d’Esparreguera el curs 2019-2020. En un 92% dels casos es respectarà la primera opció escollida per les famílies per l’escolarització dels seus infants. Aquestes xifres confirmem, com ja era previst, la pèrdua d’una línia de P3 a l’escola Taquígraf Garriga. De fet, el municipi ja va sortir amb una oferta escolar de vuit línies i 200 places per al primer curs d’educació infantil. A 1r d’ESO la preinscripció ha estat de 247 alumnes als dos centres d’ensenyament secundari públics de la vila, per la qual cosa no serà necessari obrir un cinquè grup a cap dels dos instituts.

En referència a P3, l’oferta de sortida estimada per la Generalitat de Catalunya es basa en la situació demogràfica de la vila: l’any 2016 es va registrar una baixa xifra de naixements, de 167 infants, tot i que es va considerar que es podria arribar a una preinscripció de 176 alumnes. Finalment han estat 175, això vol dir que queden 25 vacants, que es podran omplir amb les sol·licituds que entrin fora de termini i també amb la matricula viva que es pugui produir durant el curs escolar. Fonts de la Regidoria d’Educació han destacat que la “taxa de matriculació ha estat molt elevada i la gran majoria de famílies d’Esparreguera han escollit centres educatius de la vila per als seus fills i filles, cosa que mostra la confiança en les escoles del poble”.

Les 175 places sol·licitades s’han distribuït de manera homogènia entre totes les escoles d’una línia, amb l’excepció del Mare de Déu de la Muntanya que ha tingut una sobredemanda del 44% sobre les 25 places ofertades. Aquest repartiment ha afavorit que la majoria d’infants puguin començar el curs escolar al centre educatiu que havien escollit com a primera opció. Tot i això, hi ha 13 famílies que hauran d’anar a les segones opcions o successives, segons l’ordre de baremació i el número de desempat. El fet que les sol·licituds siguin inferiors al nombre total de places ofertades també farà que en alguns centres quedin grups amb ratios més baixes, per sota dels 25 alumnes per aula.

La regidoria d’Educació es va reunir ahir a la tarda amb la Coordinadora d’AMPAs d’Escoles Públiques d’Esparreguera (CAEPE) per valorar les dades de la preinscripció escolar. El membre de la CAEPE, Miquel Martínez, assegura, en declaracions a l’emissora municipal, que la coordinadora manté la seva tasca per baixar ratios: “la baixada de naixements ha fet que, altra vegada, els grups no estiguin homogenis entre els diferents centres de la vila, per això seguirem lluitant per baixar les ratios i aconseguir més igualtat i que tothom tingui les mateixes oportunitats esculli l’escola que esculli”.

Preinscripció a l’ESO
En referència al primer curs de l’ESO hi hagut una preinscripció de 247 alumnes de noves sol·licituds de centres adscrits al municipi, als que caldria afegir als joves que promocionen dins l’escola cooperativa El Puig. “La previsió es que quedi sobre els 270 alumnes i nou grups tal i com preveiem inicialment”, explica el regidor d’Educació, Antonio Ferre, en declaracions a Ràdio Esparreguera, “amb la qual cosa enguany no caldrà afegir un grup nou a cap dels dos instituts públics com es venia fent fins ara”. Així doncs quedaran quatre grups de 1r d’ESO a cadascun dels dos instituts públics i un a l’escola concertada.

El regidor d’Educació afirma que “enguany el Departament i els instituts han treballat conjuntament per fer un seguiment molt exhaustiu de totes alumnes de 6è que s’havien de prescriure a l’ESO, de manera que s’ha aconseguit que no hi haguessin sol·licituds de joves del municipi fora de termini”. S’ha evitat així un fenomen que es donava altres anys, quan alumnes de fora del municipi es preinscrivien dins de termini i, en canvi, joves del municipi ho feien fora del període fixat, amb la qual cosa calia obrir un grup nou per donar-los cabuda. “Aconseguim així iniciar un procés d’alliberament d’espais, per exemple, ara El Cairat disposarà d’una aula en la qual podrà fer desdoblaments i atenció a la diversitat amb més comoditat”, apunta Antonio Ferre.

El dia 12 de juny sortirà la llista final d’alumnes admesos i la llista d’espera. Del 20 al 26 de juny hi haurà el període de matricula pels alumnes preinscrits amb plaça assignada a segon cicle d'educació infantil, educació primària i primer curs d'ESO. Pels alumnes amb plaça assignada a 2n, 3r i 4t d’ESO, la matrícula es farà del 27 de juny al 3 de juliol.

El període de preinscripció escolar ha finalitzat amb 175 sol·licituds per cursar P3 a Esparreguera