Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/05/2020
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Dilluns, 20 de maig de 2019

Totes les candidatures a l’alcaldia participen al debat de Ràdio Esparreguera

Can Pasqual ha acollit aquest diumenge el debat electoral de Ràdio Esparreguera, amb la participació de tots els caps de llista de les vuit candidatures. L'acte va comptar amb una vuitantena de persones com a públic assistent, que van escoltar les propostes dels vuit partits en vuit eixos fonamentals, i es va retransmetre pel 89.4 de la FM i en streaming

Celebrat el debat electoral de Ràdio Esparreguera a Can Pasqual, en un acte que va reunir a una vuitantena de persones de públic i va comptar amb la participació de tots els noms que encapçalen les vuit candidatures que es presenten a les eleccions municipals del proper diumenge 26 de maig: Eduard Rivas (PSC), Raquel Montoya (CUP), Emmanuel Ortí (Esparreguera En Comú), Jordi Mestres (Junts per Esparreguera), Josep Maria González (Ciutadans), Alfons Puche (Esquerra Republicana), Carlos García (Partit Popular) i Manel Roca (Esparreguera 2031).

De manera aleatòria, cada cap de llista va respondre a una pregunta formulada per Ràdio Esparreguera, que s'emmarcava dins dels vuit temes plantejats: cultura, serveis socials, medi ambient, esports, educació, promoció econòmica, hisenda i urbanisme. A continuació, els altres set alcaldables tenien l'oportunitat de rebatre.

Al cap de llista del PSC, Eduard Rivas, li va tocar parlar de cultura, reivindicant una millora en la política cultural d'Esparreguera, basant-se en tres eixos: equipaments, programació i divulgació: "A través d'un pla d'equipaments revisat podrem establir una casa de la cultura. També hem d'establir una programació utilitzant més recursos i per últim hem de difondre la cultura a tots els àmbits: ens fa més lliures i ens cohesiona a tots".

La cap de llista de la CUP, Raquel Montoya, va desenvolupar el tema de la residència de Can Comelles, de la qual va demanar la recuperació de la gestió pública de l'equipament municipal per part de l'Ajuntament, en detriment de l'empresa SUMAR. "Hem perdut totalment el control sobre la Residència de Can Comelles. Els nostres avis i les nostres àvies es mereixen el millor dels serveis. Apostem per recuperar-ne la gestió".

Aquest va ser un dels temes que va desfermar més discrepàncies per part dels partits que estan a favor i dels que estan en contra de l'encomana. ERC i Junts per Esparreguera van compartir la diagnosi i es van manifestar totalment en contra de l'encomana de gestió.

A Emmanuel Ortí, candidat d'Esparreguera En Comú, li va tocar per sorteig parlar del model de residus. Va defensar el canvi del sistema de recollida d'escombraries per buscar el residu zero, però tenint en compte la incentivació per reciclar correctament i la lluita contra la mala praxi en aquest àmbit per part de la ciutadania. "Hem de replantejar el sistema d'escombraries. El sistema actual funcionaria si la gent l'utilitzés correctament. Nous models permetrien aconseguir el residu zero".

En matèria d'esports, el candidat de Junts per Esparreguera, Jordi Mestres, va assegurar que és necessària la construcció de nous equipaments. "Necessitem un pavelló però també una piscina coberta i un nou camp de futbol. La zona nord és ideal per poder construir-hi un complex esportiu integral".

Al candidat de Ciutadans, Josep Maria González, li va tocar desenvolupar el bloc d'educació i es va centrar sobretot a criticar la implementació de la tarifació social a les escoles bressol municipals des d'aquest curs vinent 2019-2020. "Estem en contra de com s'ha implementat la tarifació social al nostre municipi, no del concepte. Als mileuristes se'ls hi ha apujat un 10% la quota".

Per la seva part, Alfons Puche, cap de llista d'ERC, va parlar dels polígons industrials, dels quals va lamentar els dèficits en els àmbits de fibra òptica, de manteniment de la pavimentació o de neteja, i va proposar la figura essencial del gestor dels polígons per a la complicitat entre Ajuntament i empresa privada per al funcionament òptim d'aquests. "Hem de potenciar les associacions de cadascun dels diferents polígons. Tenir referents directes que ens permetin arribar a acords i solucions, fins i tot en matèria d'incentiu fiscal".

En matèria d'hisenda, Carlos García, el cap de llista del PP, va ser l'alcaldable escollit per respondre la pregunta sobre si s'havien d'apujar els impostos. García va dir que no només no s'havien d'apujar sinó que s'havien d'abaixar. "Creiem que els impostos s'han de rebaixar. Com que no podrem efectuar cap inversió pel Pla Econòmic i Financer que limitarà la capacitat d'inversió, ens ho podem permetre".

Aquest discurs va ser àmpliament contestat en l'apartat de rèpliques per part de la resta dels partits polítics, que es van manifestar en contra.

Finalment, Manel Roca, cap de llista del moviment ciutadà Esparreguera 2031, va haver de respondre a la pregunta sobre què faria la seva formació amb el POUM, en àmbit d'urbanisme. Roca afirmava que si tingués l'oportunitat de governar, seguiria endavant amb el projecte, ja que la vila el necessita, però miraria de corregir alguns punts. "No entenc com fa quatre anys les formacions polítiques no van córrer a solucionar aquest tema. Esparreguera necessita un POUM, nosaltres continuaríem avançant incorporant algunes millores".

Més informació:
En aquest enllaç podeu recuperar el debat al podcast de Ràdio Esparreguera

Els vuit caps de llista de les vuit candidatures, a Can Pasqual

Els vuit caps de llista de les vuit candidatures, a Can Pasqual

El públic assistent

El debat electoral de Ràdio Esparreguera

Les vuit candidatures, a debat