Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat, Via pública Dimarts, 21 de maig de 2019

Esparreguera ampliarà els punts d’accés wifi gratuïts en espais públics

L’Ajuntament rebrà una subvenció de 15.000 euros de la Comissió Europea per finançar la instal·lació de connexions wifi d’alta qualitat a diferents espais i equipaments públics de la població. Aquestes hauran d’estar disponibles en un termini de 18 mesos a partir del moment que es rebi l’ajut

L’Ajuntament d’Esparreguera és un del centenar de municipis catalans que disposaran de punts wifi gratuïts gràcies a la iniciativa WIFI4EU de la Comissió Europea. El consistori rebrà una subvenció de 15.000 euros per finançar la instal·lació de connexions wifi en espais i edificis públics com ara places, parcs, biblioteques o centres de salut. Esparreguera disposa actualment de connexió gratuïta a tres equipaments municipals i el seu entorn: l’Ajuntament, Cal Trempat i el Centre Dual. Amb aquesta subvenció se’n podrà augmentar la qualitat de connexió i ampliar els punts wifi a altres espais del municipi.

Aquesta és la segona convocatòria d’aquesta iniciativa que s’emmarca en els plans de la Unió Europea de donar suport a la instal·lació de connexions d’alta velocitat a entre 6.000 i 8.000 municipis de tot el bloc comunitari durant el període 2018-2020, amb un pressupost de 120 milions d’euros. La institució comunitària ha fet recentment públics els noms de 3.400 municipis europeus que rebran aquest any l’ajut, 510 dels quals són de l’estat espanyol, que juntament amb Itàlia i França, se situa al capdavant dels països amb més ajuntaments que es beneficiaran d’aquestes ajudes.

Els consistoris seleccionats han de garantir que la connexió wifi estigui disponible en un termini de 18 mesos a partir del moment que rebin la subvenció. Durant aquest període els ajuntaments hauran de definir el projecte i triar la companyia que s’encarregarà de la instal·lació. La condició és que la connexió que s’ofereixi des de cada punt sigui d’alta qualitat, d’almenys 30 Mbps. La Comissió Europea supervisarà a distància que es compleixi aquest criteri sobre la qualitat de la connexió.

L'Ajuntament rebrà una subvenció de 15.000 euros per finançar la instal·lació de connexions wifi en espais i edificis públics