Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 18/01/2021
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Hisenda, Política Dimecres, 22 de maig de 2019

El Ple Municipal aprova el Pla Econòmic-Financer 2019-2020

La mesura, motivada per l’incompliment de la regla de la despesa durant 2018, és d’obligada aplicació segons preveu la llei orgànica d’estabilitat pressupostària i suposarà l’ajornament d'inversions per valor de 2’5 milions d’euros durant aquest exercici i el proper

El Ple Municipal va acordar ahir l’aplicació del Pla Econòmic-Financer 2019-2020. Era la tercera vegada que aquest pla es portava al ple -ahir en sessió extraordinària- com a conseqüència d’haver incomplert la regla de la despesa durant el 2018. El pla d’ajust va ser aprovat amb els vots a favor del PSC, ICV i el PP, i l’abstenció del regidor del PDeCAT Joan-Paül Udina. La CUP, ERC, Ciutadans i el regidor Jordi Mestres del PDeCAT van votar-hi en contra. Respecte de les dues primeres propostes portades al ple, el pla aprovat ahir reduïa l'ajust necessari en 82.0000 euros després de restar l’import de les obres de la carretera de Can Sedó, declarades com a inversió financerament sostenible. Globalment, el pla ha de suposar un impacte de 2’5 milions d’euros i obligarà a ajornar importants inversions previstes durant aquest exercici i el proper

L’any 2018 el volum d’inversions executades per l’Ajuntament es va incrementar en un 128% respecte les inversions realitzades en l’exercici 2017. En termes absoluts l’any 2017 la inversió de l’Ajuntament va ser d’1’6 milions d’euros mentre que el 2018 les inversions executades van ascendir a 3’6 milions d’euros. L’increment en la inversió durant el 2018 va provocar que l’Ajuntament superés la despesa global màxima autoritzada de 16’8 milions d’euros per aquell exercici en gairebé un milió d’euros i aquest fet ha motivat la realització del pla de reequilibri econòmic-financer per aquest any i el proper. Com a mesures correctores el pla planteja la contenció de la despesa mitjançant l’ajornament d’inversions previstes al 2019 per valor de 2’5 milions d’euros.

Entre les inversions previstes per aquest 2019 que el pla econòmic-financer preveu ajornar fins a l’exercici 2020 hi ha l’adquisició de la deshumidificadora i calderes per a la piscina coberta, valorada en 195.000 euros; l’adquisició d’un pis d’ús social al carrer Pau Font, pressupostat en 105.000 euros; la redacció del projecte de substitució de la gespa del camp de futbol, valorada en 16.000 euros; i una part de la intervenció als col·lectors del clavegueram de Mas d'En Gall i Can Rial valorada en 125.00 euros, dels 554.000 pressupostats per aquest 2019. Pel que fa a les inversions previstes en aquest exercici que el pla d’ajust planteja diferir a l’any 2021 o posteriors hi destaca la legalització de la xarxa elèctrica de Mas d'en Gall, valorada en 1’9 milions d’euros.

Tot i la necessitat d’haver d’aplicar aquest pla d’ajust econòmic per a aquest exercici i el proper, les dades econòmiques i financeres de l’Ajuntament reflecteixen la seva situació sanejada i de solvència: l’estalvi net de 2018 va ser del 16% respecte dels ingressos, 11 punts per sobre del barem que la Diputació de Barcelona considera favorable; el romanent de tresoreria és d’un 63% dels ingressos corrents; i el deute viu és del 6%, mentre que la Llei d’Hisendes Locals permet fins al 75%. A més, el període mitjà de pagament a proveïdors és inferior a 30 dies.

Imatge del Ple Extraordinari celebrat ahir