Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 28/01/2020
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dimarts, 28 de maig de 2019

Esparreguera pendent de la convocatòria de la Comissió de seguiment de Can Mata

L’Ajuntament i la Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata insten a convocar amb celeritat aquesta comissió un cop constituïts els nous consistoris i a seguir treballant per intentar evitar l’ampliació del dipòsit controlat de Can Mata i l'Ecoparc4

L’Ajuntament d’Esparreguera està pendent de la convocatòria de la Comissió d’informació i seguiment del dipòsit controlat de Can Mata i del centre de tractament integral de residus Ecoparc4. Aquesta Comissió, de caràcter polític, s’hauria d’haver convocat per part de l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola en un termini màxim de dues setmanes respecte a la Ponència Tècnica, que després de tres anys sense reunir-se, va ser convocada el passat dia 2 de maig. El fet de coincidir amb període electoral pot haver afectat el calendari i, per això, des de l’Ajuntament s’espera que un cop constituïts els nous consistoris es convoqui amb celeritat aquesta comissió.

El regidor de Medi Ambient en funcions de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha afirmat que el termini establert en els Estatuts de la pròpia comissió ja s’ha complert i “de moment, no hem rebut l’avís de convocatòria d’aquesta comissió política”. Aquesta comissió, que es constitueix el 2008 com a òrgan d’informació i seguiment de l’abocador, es composa per representants polítics de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, Esparreguera, Masquefa i Piera; representants veïnals i de la Coordinadora d’afectats per l’abocador, l’Agència Catalana de Residus, l’empresa explotadora del dipòsit, Cespa GR; el Consell Comarcal de l’Anoia i representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Esperem que quan es constitueixin els nous consistoris es convoqui aquesta comissió, que tracta un tema tant cabdal i d’interès pels municipis afectats, i puguem seguir treballant per intentar evitar l’ampliació i aconseguir el tancament definitiu de l’abocador”, apunta Emmanuel Ortí en declaracions a Ràdio Esparreguera.

La ponència tècnica, celebrada el passat 2 de maig i a la qual va assistir la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, té com a principals funcions l’anàlisi dels resultats obtinguts del control dels vectors contemplats en el programa de vigilància ambiental, dels informes tècnics relatius als aspectes regulats per la llicència i el programa de vigilància ambiental i de les actes de control que s’efectuïn. Segons el regidor de Medi Ambient en funcions “a la reunió hi va haver moltes mancances d’informació, faltaven informes i hi havia errades en els documents, faltava rigor”. Durant la trobada es va preguntar també sobre la prevista ampliació de l’abocador de Can Mata, que ha rebut 32 al·legacions i que no ha estat aprovada definitivament. Emmanuel Ortí ha recordat que l’Ajuntament d’Esparreguera ja va presentar al·legacions en contra de l’ampliació de l’abocador, “però no hem rebut encara resposta”.

Per la seva banda el membre de la Plataforma pel Tancament de l’Abocador Can Mata, Carles Batlles, assegura que comparteixen les consideracions de l’Ajuntament i que “des de la Plataforma volem posar els punts sobre les “i” i passar a l’acció, moure’ns per aconseguir que aquests punts no quedin en una via morta” i es pugui frenar una eventual ampliació de l’abocador. Carles Batlles també ha reclamat que tingui lloc la trobada política, per tal de poder arribar a compromisos reals.

L'abocador de Can Mata està en el terme municipal d'Hostalets de Pierola Foto:ACN