Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 09/07/2020
Traducció automàtica

Camp de futbol del C.E.Esparreguera

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Serveis Socials Dijous, 30 de maig de 2019

L’Ajuntament reclama de nou més recursos per garantir la seguretat a Can Rubió

El consistori ha enviat una nova carta al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies perquè es prenguin les mesures oportunes, després que aquest dimarts es produís un motí al centre de menors que va acabar amb la detenció de cinc joves

L’Ajuntament d’Esparreguera reclama a la Generalitat, per segona vegada aquest mes, més recursos per garantir la seguretat al Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) de Can Rubió. Així li ha fet saber l’alcalde en funcions, Eduard Rivas, al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, a qui ha enviat una carta després dels greus fets succeïts aquest dimarts al centre de menors, on es va produir un motí que va acabar amb la detenció de cinc joves que estan actualment a disposició judicial. El consistori ha reiterat la seva demanda d’informació perquè encara no ha rebut resposta del conseller a la primera missiva que va enviar al govern català el passat 8 de maig, després que representants dels treballadors del centre alertessin de situacions de violència insuportable.

En la carta es mostra preocupació perquè “aquestes greus situacions s’estan repetint amb regularitat” i es demana informació “de les accions que és previst adoptar per garantir la seguretat, tant dels empleats com de les persones usuàries, així com també de les mesures correctores que s’efectuaran per garantir la qualitat del servei”. Després del motí d’aquesta setmana, l’Ajuntament també ha demanat una reunió urgent amb als caps territorials de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), organisme del qual depèn el CREI de Can Rubió, per esclarir els fets ocorreguts.

La regidora de Serveis Socials en funcions de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo, afirma que “sabem que s’han pres mesures preventives, com derivacions d’alguns menors a altres centres, posar a disposició del personal un detector de metalls manual i demanar un canvi en el protocol de seguretat. No obstant això, també tenim coneixement que encara no s’ha incorporat un nou vigilant, tal com se'ns va dir que es faria després de l’incident de principis de maig”. María Vallejo apunta que “malgrat que Can Rubió depassa les competències municipals, necessitem tenir més informació perquè els incidents es repeteixen de manera preocupant i ens sentim interpel·lats per la nostra població”. La regidora esparreguerina subratlla que el consistori espera una “ràpida solució” i assegura que vigilaran que es prenguin i s’efectuïn les mesures oportunes.

El CREI de Can Rubió, al terme municipal d'Esparreguera