Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat, Urbanisme Divendres, 31 de maig de 2019

La urbanització del carrer de Ferran Puig començarà la setmana del 10 de juny

Les obres inclouran l’arranjament del tram situat entre el carrer de Balmes i de la Vinya, que serà de plataforma única amb prioritat per vianants, així com la modernització del clavegueram i la resta de subministraments

Les obres d’urbanització del carrer de Ferran Puig començaran, segons és previst, la setmana del 10 de juny. Els treballs inclouen l’arranjament del tram situat entre el carrer de Balmes i de la Vinya, que serà de plataforma única, i la renovació de les conduccions dels diferents subministraments. L’actuació ha estat adjudicada per 725.629,82 euros (iva inclòs) i s’estima que finalitzarà a finals de desembre de 2019. Mentre duri l’arranjament el carrer quedarà tallat a la circulació de vehicles, però es treballarà per garantir l’accessibilitat dels veïns i veïnes als seus domicilis i garatges.

Aquesta actuació convertirà el carrer de Ferran Puig en un vial de plataforma única amb prioritat pels vianants, tal com s’ha fet al carrer de Sant Miquel. Es mantindrà un carril de circulació central asfaltat i s’habilitaran zones d’estacionament al costat parell. A més, es construiran voreres adoquinades amb una amplada mínima de 90 cm, que serà variable en els trams més amples del carrer. Això permetrà millorar la seguretat en la circulació de vehicles, que disposaran d’un carril amb més amplitud, i alhora suprimir les barreres arquitectòniques pels vianants.

Les obres es realitzaran en tres trams: primer en la secció compresa entre els carrers de Balmes i del Beco; després entre els del Beco i d’Orenci Valls; i per últim, entre Orenci Valls i de la Vinya. El regidor d’Urbanisme en funcions, Rogeli de la Cruz, explica que “les obres s’inicien pel tram més baix perquè la renovació del clavegueram exigeix fer-ho d’aquesta manera, d’aigües avall a aigües amunt”. La modernització d’aquets servei inclourà la instal·lació de tubs de 500 mm amb una línia d’embornals doble que se situarà al mig de la via, capaços d’absorbir les aigües pluvials caigudes a la zona d’influència del carrer.

Aquesta actuació dona continuïtat a les obres que es van realitzar l’any passat als carrers de La Vinya, Salvador Cortadellas i Enclusa amb l’objectiu d’eliminar els problemes que s’ocasionaven durant els forts episodis de pluja per la manca de capacitat del col·lector, que provocava que l’aigua baixés amb força pel carrer i acabés entrant en algunes cases. Amb la millora de la capacitat de desguàs s’espera reduir la inundabilitat dels habitatges. Els treballs d’urbanització també inclouen la renovació de les conduccions d’aigua potable i gas i el soterrament dels creuaments de la xarxa aèria d’electricitat i telefonia, fet que suposarà una millora estètica però també una reducció de les avaries.

Rogeli de la Cruz apunta que “és prioritat de l’Ajuntament minimitzar l’impacte i les molèsties al veïnat i comerços durant l’actuació, permetent en tot moment el pas de vianants per les voreres o bé habilitant un itinerari alternatiu en calçada, i garantir el pas de vehicles amb gual durant tota l’obra”. “També s’ha demanat reduir al màxim l’impacte de la mobilitat ocupant i alliberant l’espai a mida que es vagin finalitzant trams”, subratlla el regidor d’Urbanisme en funcions. En referència a les afectacions a la mobilitat, el carrer de Ferran Puig quedarà tallat al trànsit rodat, això provocarà que la sortida del carrer dels Arbres s’hagi de fer per Taquígraf Garriga, que canviarà de sentit per poder donar accés a l’avinguda Francesc Macià. En referència al carrer de Balmes, aquest quedarà tallat a l’alçada de Sant Lluís.

La urbanització del carrer de Ferran Puig es va projectar durant mandat de Joan-Paül Udina, però va topar amb l’oposició de part del veïnat, que considerava que la plataforma única agreujaria el risc d’inundabilitat dels habitatges. Per això, abans d’iniciar els treballs d’arranjament del carrer, s’han realitzat les obres de millora de la xarxa de clavegueram de la zona nord, per garantir que la plataforma única no ocasioni problemes durant els episodis de fortes pluges.

El primer tram on s'iniciaran els treballs serà el comprès entre els carrers de Balmes i del Beco