Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 12/05/2021
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Convivència, Política Lingüística Dimarts, 4 de juny de 2019

Esparreguera incrementa els cursos per a aprendre català de forma oral

El Consorci per a la Normalització Lingüística i la Regidoria de Convivència renoven l’oferta de formació per al curs que ve amb més classes de llengua adreçades a persones nouvingudes que desconeixen completament l’idioma

Esparreguera tindrà el curs que ve més cursos de català oral per a persones que han de començar a aprendre l’idioma de zero. El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Regidoria de Convivència han presentat ja la nova oferta de cursos d’acolliment lingüístic, que aposta per incrementar la formació destinada a persones nouvingudes que desconeixen l’idioma i incrementa la coordinació entre les dues àrees. Les inscripcions es podran fer del 12 al 27 de setembre a Can Pasqual.

La responsable del Servei Local de Català d’Esparreguera, Maria Romero, explica que “en la darrera enquesta sobre els usos lingüístics de la població a Catalunya ha augmentat el nombre de gent que no entén el català i el Consorci s'ha marcat com a objectiu fer disminuir aquesta dada. Per això, s’han abocat recursos als cursos orals, dirigits a aquest perfil de població, i se’ls hi ha donat prioritat per sobre dels de català escrit”.

Així el CPNL oferirà l’any que ve cinc cursos de quatre hores setmanals cadascun, tres dels quals es basaran completament en la parla i estaran adreçats a aquells que no coneixen l’idioma. El primer és l’Oral, una formació per a persones no alfabetitzades que han de començar de zero i està centrat en un nou mètode només en suport audiovisual; en cap cas s’escriu. Maria Romero apunta que “s’ha pilotat aquest any a tres centres de Catalunya i ha funcionat molt bé, per la qual cosa el Consorci ha decidit fer-lo extensiu a totes les poblacions”. El segon és l’Inicial, una formació per a persones alfabetitzades en alguna llengua no romànica que no coneixen el català. En aquest curs es combinen els suports audiovisual i escrit. I, en tercer lloc, hi ha el Bàsic per a l'alumnat alfabetitzat en alguna llengua romànica i en el que també s'utilitzaran els dos suports. Aquest és l’únic dels tres cursos que dona dret a l’obtenció d’un títol homologat (A2).

A més, també es farà el curs Elemental i el de Suficiència, que equival al nivell C1. L’alumnat que vulgui cursar l’Intermedi (nivell B2) ho haurà de fer a Olesa de Montserrat, població amb la qual s’ha arribat a un acord per poder mantenir la mateixa oferta de cursos escrits que hi havia fins ara. D’aquesta manera, també els olesans i olesanes que vulguin optar al C1 podran cursar-lo a Esparreguera.

La Regidoria de Convivència complementa els cursos que ofereix l'Oficina de Català amb dues formacions més. L’Alfa intermedi, de tres hores setmanals, adreçat a persones alfabetitzades en una llengua no romànica susceptibles de cursar l’Inicial o Bàsic1 però a qui falta un impuls per accedir-hi. I l’Alfa- Oral, d’una hora setmanal, per a alumnat no alfabetitzat en cap llengua i que està apuntat al grup Oral del CPNL. La responsable de l'Oficina de Català subratlla que “sempre hem compartit usuaris i hi ha hagut molta col·laboració amb Convivència, però ara aquesta s’ha intensificat pel perfil de l'alumnat destinatari”.

Les inscripcions s’hauran de realitzar del 12 al 27 de setembre al servei que ofereix el curs, ambdós situats a l’edifici de Can Pasqual, al carrer dels Cavallers, 26. L’horari del CPNL serà matins de dilluns a divendres de 10 a 1 del migdia i les tardes de dilluns i dimecres de 5 a 8. En el cas que la formació sigui de la Regidoria de Convivència, el tràmit es podrà realitzar de dilluns a divendres de 9 a 11 del matí.

Les inscripcions s'han de fer a l'edifici de Can Pasqual