Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 04/07/2020
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dimecres, 5 de juny de 2019

Les escoles bressol municipals podran acollir la gran majoria de les sol·licituds

La preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2019-2020 clou amb 83 sol·licituds per a 87 places, tot i que els grups d’edat no han quadrat. A l’Escola Bressol Coloraines es crearà un grup mixt per garantir que totes les famílies obtenen la plaça sol·licitada

Vuitanta-tres famílies han sol·licitat l’escolarització d’infants a les Escoles Bressol Municipals de la vila al curs 2019-2020 i, tot i que hi havia 87 places disponibles de nou ingrés, el desquadrament d’edats obligarà a reformular la configuració dels grups. La franja que ha rebut més sol·licituds se situa entre 1 i 2 anys, un total de 47 que supera per poc el nombre de places disponibles, 43. Per altra banda, s’han registrat 26 peticions de 2 a 3 anys, tot i que s’oferien més places.

Veient els resultats de la preinscripció i després de celebrar-se un Consell Municipal extraordinari, l’Ajuntament d’Esparreguera va demanar a Inspecció d'Educació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya la configuració d’un grup mixt, per evitar que algunes famílies es quedessin sense plaça. Finalment, la resposta ha estat positiva i l’Escola Bressol Municipal Coloraines comptarà amb un grup mixt, format pels infants d’1 a 2 anys dels mesos de gener, febrer i març, conjuntament amb nens de 2 a 3 anys dels mesos de novembre i desembre.

D’aquesta manera, les dues escoles bressol municipals podran obrir sense problemes totes les línies que estaven planificades. La Coloraines comptarà amb dos grups per infants d’1 a 2 anys, el grup mixt abans esmentat i dos grups més per a nens de 2 a 3 anys. Per la seva banda, l’Escola Bressol Cucuruga comptarà amb dues aules per infants de 2 a 3 anys i dues més per infants d’1 a 2 anys. L’aula de nadons d’aquest centre ha rebut 10 sol·licituds però només compta amb 8 vacants. Les dues famílies que no podran gaudir de la plaça es decidiran per sorteig, que tindrà lloc el proper 13 de juny a Can Pasqual. Així doncs, l'oferta de les dues escoles bressol municipals pel curs vinent serà de 153 places; 79 a la Coloraines i 74 a la Cucuruga. Encara queden places vacants en els grups de 2 a 3 anys.

La principal novetat a les preinscripcions ha estat la centralització de sol·licituds a Can Pasqual, a la seu de la Regidoria d’Educació. Les famílies podien demanar una primera i una segona opció, però es realitzava una llista única. Fàtima Tovar, directora de l’Escola Bressol Cucuruga ha valorat en declaracions a Ràdio Esparreguera el procés de preinscripció: “Tot ha anat molt bé, quedaran molt poques famílies fora gràcies a la configuració del grup mixt. Penso que ha estat un encert centralitzar-ho tot perquè s’ha agilitzat el procés i minimitzat el nombre de famílies sense plaça”.

Però aquesta no és l’única novetat en les preinscripcions de les escoles bressol per al curs vinent, quan per primera vegada les taxes de les dues escoles bressol municipals d’Esparreguera es calcularan en base a la tarifació social.

El curs vinent serà el primer en què s'implementarà la tarifació social