Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 13/04/2021
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dijous, 6 de juny de 2019

El programa de formació per a joves tirarà endavant després de rebre 18 sol·licituds

El nou Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics s’impartirà a les dues aules homologades que hi ha a Cal Trempat, fet que suposarà un ajust en els usos que era previst donar a aquest equipament municipal

El nou Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics ha rebut 18 preinscripcions i tirarà endavant el proper curs. Aquest programa està adreçat a nois i noies d’entre 16 i 21 anys que no tenen l’ESO i tindrà com a centre de referència l’IES El Cairat, però s’impartirà a les instal·lacions municipals de Cal Trempat, fet que suposarà un ajust en els usos que era previst donar a aquest equipament. El procés de matriculació tindrà lloc del 2 al 9 de setembre i el programa començarà al setembre coincidint amb el calendari escolar de secundària.

Aquesta formació respon a una demanda històrica de la comunitat educativa del municipi que finalment ha estat possible gràcies a la reforma de la primera planta de Cal Trempat, on s’han habilitat dues aules homologades que era previst destinar a impartir formacions subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, però que el proper curs acolliran, durant la franja de matí, el PFI. Els altres espais de l’edifici estaran ocupats pels serveis de Promoció Econòmica, Joventut i Treball i Formació, que a partir del setembre continuarà oferint cursos de formació propis.

El regidor d’Educació en funcions, Antonio Ferre, explica en declaracions a Ràdio Esparreguera que “el moment de fer la planificació escolar per part dels Serveis Territorials d’Ensenyament, va coincidir amb la finalització de les obres de Cal Trempat, on hi havia dues aules que complien els requisits que marcava el PFI, fet que va fer possible obrir aquesta formació a Esparreguera”. Respecte a la continuïtat del curs en el mateix espai, Antonio Ferre apunta que “l’any que ve revisarem si continua a Cal Trempat o passa ja a aules d’El Cairat, cosa que haurà de fer més tard o més aviat. El regidor esparreguerí també afirma que “a mesura que es vagin alliberant espais es podrien plantejar nous cursos de formació professionalitzadora o bé algun PFI més o bé algun cicle formatiu, caldrà valorar si entre els espais dels instituts públics i els municipals podem incrementar aquesta oferta”.

Els programes de formació i inserció són voluntaris i duren un curs acadèmic, amb un total de 1.000 hores entre formació teòrica i pràctica. En aquets sentit, el regidor d’Educació en funcions subratlla que “s’utilitzen metodologies motivadores perquè està enfocat al col·lectiu de joves que ha acabat l’ESO però no ha graduat i l’objectiu bàsic és fer una orientació, un acompanyament, perquè tornin al sistema educatiu o s’incorporin al món laboral”. El curs té una capacitat per entre 9 i 15 alumnes. Això vol dir que, si totes les persones que han fet la preinscripció es matriculen, s’haurà d’acceptar als alumnes segons la puntuació obtinguda en base als criteris marcats en el barem i, en cas d’empat, fer un sorteig.

La formació s’impartirà a les instal·lacions municipals de Cal Trempat