Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 10/04/2021
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Joventut, Memòria Històrica Dilluns, 10 de juny de 2019

Sis treballs opten a la quarta edició del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera

El lliurament de premis tindrà lloc divendres 5 de juliol a la tarda a Can Pasqual, en un acte en què es presentarà també el llibre de l’obra guanyadora de la passada edició, El temps a Esparreguera. Dades enregistrades dels darrers cent anys d’Enric Gili Bas

Un total de sis treballs s’han presentat enguany a la quarta edició del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera, impulsat per les regidories de Memòria Històrica i Joventut. Aquesta xifra la situa com la segona convocatòria amb més participació, després que l’any passat s’arribés al record amb vuit obres. Les persones guanyadores es donaran a conèixer el divendres 5 de juliol a dos quarts de 7 de la tarda a la sala gran de Can Pasqual, en un acte que servirà també per a fer la presentació del llibre d’Enric Gili Bas, guardonat en la tercera edició, El temps a Esparreguera. Dades enregistrades dels darrers cent anys.

Dels sis treballs presentats, un correspon a la categoria de 3r i 4t d’ESO, quatre a la de Batxillerat i un més a la d’Adults. Tot i que s’han superat les obres de les dues primeres edicions i hi ha candidates en totes les categories, hi participen dos treballs menys que l’any passat. En aquest sentit, l’arxivera municipal, Rosa Codina, explica que “als instituts els han canviat el calendari, abans els exàmens de recuperació es feien al setembre però aquest any aquestes proves s’han avançat al juny i això els ha restat temps per a poder fer treballs. I en el cas dels adults, sabem que hi ha persones que estan preparant llibres, però no han estat a temps de presentar-los perquè l’elaboració se’ls hi ha allargat més del previst”.

El jurat es reunirà el 25 de juny per a fer la valoració de les obres, de les quals es tindrà en compte l’originalitat del tema, el procés de recerca i el rigor científic, la qualitat lingüística i la presentació i estructura del treball. Aquest òrgan serà presidit pel regidor o regidora de Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Esparreguera i estarà format pel regidor o regidora de Joventut i pels especialistes vinculats al món de l’educació i de la recerca Fermí Osta, Mariona Masferrer, Josep Maria Cobos i Josep Ràfols. L’arxivera municipal actuarà com a secretària del jurat, sense veu ni vot.

El concurs atorga tres guardons, un per a cada categoria. Així les persones guanyadores de segon cicle d’ESO i Batxillerat rebran un lot de productes multimèdia valorat en un màxim de 400 euros. Per a la categoria d’adults, el premi consisteix en la publicació del treball guanyador. En el cas que cap dels treballs presentats no tingui un mínim de qualitat i rigor científic, es podrà declarar el premi desert. Durant l’acte de lliurament de guardons es presentarà el llibre de l’obra premiada en la passada edició, El temps a Esparreguera. Dades enregistrades dels darrers cent anys d’Enric Gili, qui durant 37 anys va ser l’observador responsable de l’estació meteorològica local. Se n’han editat un total de 50 exemplars, que s’han distribuït a l’autor, a la Biblioteca Municipal i als instituts de la vila.

Aquesta és la quarta edició del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera