Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dimarts, 11 de juny de 2019

Dissabte tindrà lloc la constitució de l’Ajuntament i l’elecció de la nova alcaldia

L’acte de constitució tindrà lloc a les 12 del migdia a la sala de plens i estarà obert a la ciutadania. Els regidors i les regidores escollits prendran possessió del càrrec i en una única votació escolliran el futur alcalde o alcaldessa de la vila

Aquest dissabte 15 de juny tindrà lloc la constitució de l’Ajuntament d’Esparreguera i l’elecció del nou alcalde o alcaldessa de la vila. L’acte se celebrarà a les 12 del migdia a la sala de sessions de la casa consistorial en una sessió extraordinària oberta a la ciutadania i emesa en directe per Ràdio Esparreguera. Abans però, es farà un ple de tancament del mandat actual, que tindrà lloc demà a les 7 menys cinc minuts de la tarda i que servirà per aprovar els esborranys de les actes de les dues darreres sessions celebrades el mes de maig.

La constitució de l’Ajuntament estarà presidida per la mesa d’edat, integrada pel regidor de major edat i el més jove de la corporació. Aquests, juntament amb el secretari, seran els encarregats de comprovar les credencials presentades i les acreditacions de les persones electes. Durant la sessió els regidors i les regidores escollits prendran possessió del càrrec i formularan el jurament o promesa d’acatament a la Constitució espanyola i a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Posteriorment, en una única votació, els regidors i les regidores escolliran el futur alcalde o alcaldessa de la vila. Tots els grups municipals poden presentar candidatura a l’alcaldia i ho serà qui obtingui majoria absoluta, és a dir, fins a 11 o més vots. En cas que no l’assoleixi ningú, serà proclamat batlle la persona que encapçala la llista més votada. En aquest cas, seria Eduard Rivas del PSC, que en les eleccions del 26 de maig va obtenir 9 regidors.

Constituït l’Ajuntament, es disposa de 30 dies per a convocar el ple d’organització del nou consistori, en el que es definirà el règim econòmic per als representants i els grups polítics municipals, la periodicitat del Ple Ordinari i la Junta de Govern Local, així com la denominació, composició i funcionament de les comissions informatives. Abans d’això, el nou alcalde o alcaldessa signarà el decret de cartipàs, pel qual quedaran fixades les noves àrees de govern, els membres de la Junta de Govern Local, les tinències d’alcaldia i les responsabilitats polítiques (regidories) per al nou mandat.

L'acte de constitució se celebrarà a les 12 del migdia a la sala de plens de l'Ajuntament