Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dimecres, 19 de juny de 2019

Comença la campanya de prevenció d’incendis forestals

A causa de la proximitat de la revetlla de Sant Joan s'estan fent inspeccions per controlar les fogueres i minimitzar els riscos que comporta l’ús de material pirotècnic, davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural

Aquesta setmana ha començat a Esparreguera la campanya de prevenció d’incendis forestals. S’han iniciat ja les guàrdies que porten a terme els efectius de l’ADF de la vila durant el cap de setmana, que s’allargaran fins al 15 de setembre, i durant aquests dies propers a la revetlla de Sant Joan es faran inspeccions per controlar les dimensions de les fogueres i es procedirà al buidatge dels contenidors de paper i cartró per minimitzar els riscos que comporta l’ús de material pirotècnic.

El president de la Federació d’ADFs del Baix Llobregat, Josep Grau, ha explicat que “aquest estiu es preveu una campanya de prevenció d’incendis complicada per la sequera i la previsió de poca pluja durant les properes setmanes”. Per aquest motiu, ha demanat extremar les precaucions: “Cal anar molt en compte i seguir tots els consells de seguretat, com no llençar cigarretes per la finestra, perquè la humitat és molt baixa i amb una espurna de res es pot encendre foc”.

Durant els mesos previs a l’inici de l’estiu s’han realitzat diverses actuacions de neteja forestal, com el desbrossat dels camins previstos en el Pla de Prevenció d’Incendis i l’habilitació d’una via just darrera la residència de Can Comelles per permetre l’accés de vehicles de bombers. “Amb les persones contractades a través del pla d’ocupació s’han desbrossat 15 metres a banda i banda per tal que, en cas d’incendi, puguin lluitar contra el foc des de sota la residència i no haver d’evacuar els avis”, apunta Josep Grau. A més, també s’ha dut a terme una actuació de millora forestal en el marc del projecte Life Montserrat en 200 hectàrees de bosc situades a la Serralada de Rubió. Dins les actuacions previstes, resta pendent la neteja de les franges de protecció forestal a Can Rial i a Mas d’en Gall tal i com asseguren des de la Regidoria de Medi Ambient.

Entre les mesures de prevenció, també figuren les guàrdies que fan els efectius de l’ADF d’Esparreguera, que disposa de quatre persones de guàrdia tant dissabte com diumenge, des de les 12 del migdia fins a les 8 del vespre. El president de la Federació d’ADFs del Baix Llobregat subratlla que “en cas que hi hagi algun avís, truquem als forestals i a la Policia Local i iniciem la sortida i les accions necessàries”.

Finalment, donada la proximitat de la revetlla de Sant Joan, també s’estan portant a terme actuacions per informar sobre el risc que comporta l’ús de material pirotècnic en el medi natural i rondes d’inspecció per comprovar les dimensions de les possibles fogueres que es puguin encendre la nit de diumenge, les quals necessiten prèvia autorització per part de l’Ajuntament.

La campanya de prevenció s'allargarà fins al 15 de setembre