Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 28/01/2020
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient, Salut Pública Dijous, 27 de juny de 2019

Alerta per l’onada de calor que entre avui i demà assolirà el seu punt màxim

Davant els avisos de Protecció Civil de la Generalitat per l’augment de les temperatures, l’Ajuntament d’Esparreguera ha obert gratuïtament les portes de la piscina municipal d’estiu des d’avui i fins diumenge 30 de juny fins a cobrir l’aforament màxim de la instal·lació

L’onada de calor arribarà al seu punt àlgid entre avui i demà, quan es preveu que s’assoleixin valors màxims de temperatura d’entre 36 i 41 ºC a l’interior de Catalunya, arribant puntualment als 42 o 43. Aquest episodi coincideix amb l’augment del risc d’incendi a causa de les altes temperatures, la baixa humitat i el vent, motiu pel qual s’ha activat la prealerta del Pla INFOCAT per risc d’incendis. A més, per facilitar que tothom es pugui refrescar, fins a diumenge 30 de juny la piscina municipal d’estiu obrirà portes gratuïtament de manera extraordinària fins a cobrir l’aforament màxim. L’episodi de calor anirà afluixant durant la setmana vinent, tot i que els valors tèrmics es mantindrien per sobre de la mitjana climàtica.

El regidor de Salut Pública, Emmanuel Ortí, recorda que “els infants, la gent gran i les persones amb malalties cròniques són els qui més pateixen els efectes de la calor i, per això, cal que s’hidratin sovint, encara que no tinguin sensació de set”. Emmanuel Ortí ha apuntat també alguns consells generals d’autoprotecció davant de l’onada de calor: “Cal beure força aigua i fer àpats lleugers, evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, si aneu a córrer o en bicicleta, millor fer-ho a primera hora del matí o al vespre”. A més, es recomana visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. I, per a aquells que tinguin mascota, s’aconsella que la treguin a passejar en les hores més fresques i que durant el dia tingui força aigua a l’abast.

Com a mesura excepcional per combatre la calor, la piscina municipal d’estiu ha obert les seves portes des d’avui fins a diumenge. Així doncs l’accés serà gratuït per a tots els veïns i veïnes en l’horari habitual d’obertura, d’11 del matí fins a les 7.30 de la tarda fins a completar l’aforament màxim de la instal·lació, que és de 1000 persones.

L’onada de calor coincideix també amb l’augment del risc d’incendi. En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat han activat un dispositiu especial de seguiment i resposta a l’inici de focs en les àrees on el risc és més gran amb l’objectiu d’evitar la simultaneïtat d’incendis. Pel que fa a Esparreguera i el seu entorn, el cap dels Bombers Voluntaris de Collbató, David Colomé, ha afirmat en declaracions a l’emissora municipal que “es preveu una campanya complexa i complicada, com podem veure amb l’incendi latent a la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre), perquè tenim el bosc sec amb dèficit hídric, ja que no ha plogut molt durant l’hivern”. David Colomé també ha subratllat que “la millor prevenció és aquella que es fa durant tot l’any” i ha destaca el Projecte Life, a Montserrat, que ha significat una disminució de la càrrega de combustible.

La piscina municipal d'estiu està ubicada a la Zona Esportiva