Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 24/01/2020
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Divendres, 28 de juny de 2019

El període per a presentar al·legacions al POUM segueix obert fins al 30 de setembre

Qualsevol persona física o jurídica pot presentar al·legacions dins el termini establert que, excepcionalment, té una durada de quatre mesos per a facilitar la participació ciutadana en el procés d’aprovació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

Les al·legacions sobre l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d’Esparreguera podran presentar-se fins al 30 de setembre, moment en què clourà el període d’exposició pública. Aquest termini ha estat fixat de manera extraordinària segons acord dels diferents grups municipals atesa la rellevància del pla, de cara a donar més publicitat al document i millors garanties. La setmana que ve l’Ajuntament aprovarà un Protocol d’atenció a la ciutadania per a detallar com serà el procés per gestionar les consultes i peticions d’informació que tinguin els esparreguerins i esparreguerines.

La legislació urbanística estableix que, a partir de l’aprovació inicial d’un POUM, cal iniciar un període d’exposició al públic dels treballs de, com a mínim, 45 dies, en els que l’expedient està a disposició de qualsevol persona que el vulgui consultar. En el cas d’Esparreguera, l’exposició pública durarà 4 mesos, va començar el passat 20 de maig i s’allargarà fins al 30 de setembre de 2019. Durant aquest període, tothom que hi estigui interessat pot consultar la informació i donar la seva opinió sobre la documentació aprovada. Per a fer-ho, qualsevol persona física o jurídica pot formular, dins del termini establert, les anomenades al·legacions, un escrit en què s’exposen els motius per a sol·licitar determinats canvis o consideracions sobre la proposta. Per a presentar una al·legació cal utilitzar el model d’instància genèrica de l’Ajuntament d’Esparreguera i registrar-la presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o bé telemàticament, des de la seu electrònica del web municipal.

Des de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP) ja s’han registrat diverses al·legacions a l’aprovació inicial del POUM a l’OAC de l’Ajuntament. Actualment el Departament de Serveis Territorials està ultimant un Protocol d’atenció ciutadana que especificarà com s’oferirà el servei d’atenció personalitzada per part de l’equip redactor del POUM per a poder atendre els dubtes i peticions que generi en la ciutadania. Aquest document es farà públic la setmana que ve.

Característiques del POUM
El POUM va ser aprovat pel Ple de la corporació el passat 8 de maig amb els vots a favor de PSC, ICV, Ciutadans, PP i el regidor Joan Paül Udina, que en el passat mandat formava part del grup municipal del PDeCAT. El document preveu un creixement moderat de 1.737 habitatges en tres sexennis. Contempla la creació de noves zones edificables a La Plana i al Castell, una zona mixta d’equipaments i serveis a la zona nord de Mas d’en Gall i una zona de serveis a la zona nord de Can Comelles, a Can Roca, on podria ubicar-se la futura zona esportiva municipal.

Pel que fa al sòl urbanitzable de caràcter industrial, contempla un creixement moderat al polígon de l’Olana, on també es preveu la construcció d’un vial que connectaria l’A2, la variant de descongestió de la B-231 i la B-40. D’altra banda, al polígon de Can Sedó, contempla un pla de millora urbana que planteja la protecció dels edificis de valor històric i patrimonial, la diversificació d’usos, noves edificacions industrials i nous equipaments.

En referència a Can Rial i Mas d’en Gall, l’alternativa que es planteja per a la descongestió d’aquests barris interpel·la directament el Pla director d’infraestructures de la ròtula Martorell-Abrera, ja que planteja la connexió de l’A2 i la B-231 amb la B-40 passant pel polígon de l’Olana. També contempla la ronda del Llobregat, per a descongestionar el trànsit de l’interior de la vila, tot i que deixa oberta la seva concreció de cara a les aprovacions provisionals i definitives del pla.

El POUM determinarà el creixement i l’activitat urbanística d’Esparreguera els propers anys