Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles Dimarts, 2 de juliol de 2019

La residència de Can Comelles podria incrementar el personal a principis de l’any vinent

L’augment de la plantilla permetria aplicar el model d’Atenció Centrada en la Persona, basat en el respecte per les preferències dels usuaris, així com posar en marxar la Unitat de Convivència i atendre amb més garanties les persones amb major grau de dependència

La residència de Can Comelles hauria d'incrementar la seva plantilla laboral per a poder implantar el sistema d’Atenció Centrada en la Persona (ACP), projecte bandera de Sumar Acció Social, empresa que té encomanada la gestió d'aquesta instal·lació municipal. Així ho ha afirmat la coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania i regidora de Serveis Socials Especialitzats, Maria Vallejo, en una entrevista a Ràdio Esparreguera. Aquesta ampliació de personal és previst que sigui una realitat a principis de l’any vinent: “És un tema que tractarem en els propers pressupostos, després de l’estiu, i la seva implementació seria immediata un cop aprovats els comptes”, ha assegurat.

L’Atenció Centrada en la Persona és una nova manera d’atendre i entendre a la gent gran que té per objectiu respectar les preferències de la persona i que aquesta pugui viure en un centre, com a casa, amb iniciatives com, per exemple, que cada usuari es llevi i esmorzi a l’hora que vulgui. Per a poder donar aquesta atenció personalitzada als residents però, fa falta més personal. “Ara hi ha 53 treballadors, comptant també els de de cuina i serveis perifèrics, crec que l’ampliació hauria de ser d’entre 6 i 10 persones”, apunta María Vallejo.

Segons la coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, la residència ha d’anar més enllà del model estàndard i les ràtios marcades per la Generalitat, que subvenciona bona part de les places de Can Comelles: “Cada vegada ens arriben més persones amb dèficits cognitius i més dependents, si volem aplicar el model ACP i fer una residència moderna, on la seguretat i la cura estiguin garantides, hem d’ampliar el personal i també hem d’especialitzar la residència per blocs, perquè els residents estiguin més ben atesos”.

Aquest increment de la plantilla permetria també posar en marxa la Unitat de Convivència, les obres de la qual ja estan acabades. Tot i que estava previst inaugurar-la ja, finalment s’ha preferit esperar per a dotar-la dels treballadors necessaris. En aquest sentit, María Vallejo subratlla que “ens estimem més garantir la seguretat dels usuaris que obrir-la precipitadament, per això ens esperem a tenir l’ampliació de personal per a poder-la posar en marxa en les millors condicions”.

L'empresa Sumar Acció Social té encomanada la gestió de la residència