Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 12/05/2021
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dilluns, 8 de juliol de 2019

L’Ajuntament se suma a la concentració de suport a la menor violada en grup a Manresa

La manifestació tindrà lloc avui a les 6 de la tarda davant de l’Ajuntament per a expressar el rebuig i la condemna a aquests fets. Així mateix, amb l’objectiu de sensibilitzar i fer prevenció sobre les violències masclistes, la Regidoria d’Igualtat instal·larà un Punt Lila durant la Festa Major

El consistori d’Esparreguera se suma a les concentracions de rebuig i denúncia que tindran lloc avui a les 6 de la tarda davant dels ajuntaments de tot el país per a condemnar la presumpta violació en grup que va patir una menor a Manresa l’octubre de 2016, uns fets que s’estan jutjant actualment. L’Ajuntament s’adhereix així a la iniciativa dels moviments feministes, a la qual també s’ha sumat la Federació de Municipis de Catalunya, per a mostrar la seva solidaritat amb la víctima i amb totes les dones víctimes de la violència masclista.

La regidora d’Igualtat i Diversitat, Sara Gómez, ha afirmat, en declaracions a Ràdio Esparreguera, que “ens volem unir a la manifestació per a expressar la nostra total disconformitat i condemna a aquests fets absolutament intolerables, que no són abusos, si no violacions que posen de manifest que encara tenim un sistema patriarcal difícil d’enderrocar i una cultura de la violació que minimitza les seqüeles psicològiques de les dones que pateixen aquest tipus d’agressions”. En aquest sentit, Sara Gómez ha apuntat que “ens reafirmem en el compromís permanent en la lluita contra qualsevol forma de violència contra les dones i convoquem a totes les entitats, agents i ciutadans per a que aquesta tarda se sumin a la concentració”.

Punt Lila de Festa Major
Amb l’objectiu de sensibilitzar i fer prevenció, la Regidoria d’Igualtat i Diversitat ha posat en marxa la campanya “Fem pinya contra les violències masclistes” i instal·larà un Punt Lila als concerts joves de la Festa Major per a fer un acompanyament a les dones i persones LGTBI que puguin patir algun tipus d’agressió per raó de sexe o d’expressió de gènere.

Aquest espai informatiu i d’acompanyament s’ubicarà, divendres i dissabte, a la zona de l’aparcament de les Hortes, al costat de la xurreria, de 2/4 de 12 de la nit fins a les 6 de la matinada. I diumenge, estarà a la plaça de l’Església entre la porta principal i la font, de 2/4 de 12 de la nit fins a les 5 de la matinada. Sara Gómez explica que “l’horari comença mitja hora abans de l’inici dels concerts i s’allarga fins a una hora més tard de la finalització prevista, perquè sabem que en les hores posteriors augmenta el risc d'agressions sexuals”.

La campanya “Fem pinya contra les violències masclistes” dota de materials de gestió el Punt Lila, com ara cartells, polseres i xapes amb les inscripcions “No en deixem passar ni una”, “Assetjar no és lligar” i “No callem”. Així mateix, s’ha dissenyat un circuit d’actuació en dues línies, si vius una agressió i si la veus, que té per objectiu sensibilitzar a tota la població sobre com cal actuar davant d’aquests fets. La gestió de la campanya ha estat coordinada entre les regidories d’Igualtat i Diversitat, Joventut, Festes i Policia Local, entitats del municipi i barres de bars.

La concentració serà avui a les 6 de la tarda davant de l'Ajuntament