Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 07/08/2020
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Ràdio Esparreguera Dilluns, 8 de juliol de 2019

Els IV Premis de Recerca Vila d’Esparreguera ja tenen guanyadors

Es van premiar tres treballs realitzat per set autors: Òscar Máiquez, Quim Bardés i Pere Arús, en la categoria de 3r i 4t d'ESO; Mireia Haro i Susanna Alexandrina, en la de 1r i 2n de Batxillerat; i Lídia Quevedo i Josep Grau, an la d'adults

Els IV Premis de Recerca Vila d’Esparreguera han reconegut els treballs d’Òscar Máiquez, Quim Bardés i Pere Arús; de Mireia Haro i Susanna Alexandrina; i de Lídia Quevedo i Josep Grau. El nom dels guardonats d'aquesta edició es va fer públic divendres a la tarda en un acte celebrat a Can Pasqual, que també va comptar amb la presentació del llibre que recull el treball guanyador en la categoria d’adults de l’any passat, El temps a Esparreguera. Dades enregistrades dels darrers cent anys, d’Enric Gili i Bas.

En la categoria de 3r i 4t d’ESO, el treball premiat amb un lot de productes multimèdia va ser Pólvora, color i tradició, obra de tres alumnes de l’Escola Cooperativa El Puig, Òscar Máiquez, Quim Bardés i Pere Arús, que van investigar la tradició catalana dels diables i la seva relació amb la pólvora.

En la de 1r i 2n de Batxillerat el guardó va ser per a dues alumnes de l’IES El Cairat, Mireia Haro i Susanna Alexandrina, amb el seu treball Matik-Escape-Room, abordant el fenomen social de l’escape-room amb la Colònia Sedó. En aquesta edició es va decidir, donada la qualitat dels treballs presentats, fer una menció especial al treball de dues alumnes, també de l’IES El Cairat, sobre la mobilització obrera femenina a la Colònia Sedó.

Finalment, en la categoria d’adults i premiat amb la publicació del treball en format llibre, es va reconèixer l’estudi Descobrint Esparreguera de Lídia Quevedo i Josep Grau, dos grans coneixedors de l’entorn natural de la vila per la seva vinculació professional en aquest àmbit que identifiquen fins a un total de 20 rutes dins del terme municipal d’Esparreguera, totes elles amb un codi QR per a poder seguir els itineraris.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, s’ha mostrat satisfet pel bon desenvolupament de l’acte de lliurament i ha assegurat que “aquests premis tindran una llarga vida i, encara que no ens plantegem fer cap canvi, estem oberts a modificar les bases per a poder incloure treballs científics que tinguin alguna vinculació amb Esparreguera”. L’edició d’enguany d’aquest certamen, que organitzen les regidories de Cultura i Joventut, va comptar amb sis treballs presentats en les tres categories convocades, dos menys que l’any passat, però superant el nombre de les dues primeres edicions.

Foto de família amb els guanyadors de la quarta edició dels Premis de Recerca Vila d'Esparreguera (Foto: Gemma Serrano Codina)

Enric Gili va presentar el seu llibre "El temps a Esparreguera. Dades enregistrades dels darrers cent anys", guardonat en la tercera edició en la categoria d'adults (Foto: Gemma Serrano Codina)