Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 10/04/2021
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Polítiques d'Igualtat Dimecres, 10 de juliol de 2019

En marxa la campanya “Fem pinya contra les violències masclistes” per Festa Major

La Regidoria d’Igualtat instal·larà un Punt Lila als concerts joves per a acompanyar a les dones i persones LGTBI que puguin patir algun tipus d’agressió per raó de sexe o d’expressió de gènere. També s’ha dissenyat un circuit d’actuació per a saber què fer si vius o veus una agressió

L’Ajuntament d’Esparreguera ha engegat la campanya “Fem pinya contra les violències masclistes” amb l’objectiu de sensibilitzar i fer prevenció d’aquest tipus d’agressions durant la Festa Major. Amb aquets propòsit instal·larà un Punt Lila als espais destinats a l’oci nocturn juvenil i ha dissenyat un circuit d’actuació davant d’aquests fets en coordinació amb la policia local i les entitats del municipi que participen en les barres de bar o en els actes festius. La gestió s’ha dut a terme amb l’empresa Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS), que pertany a l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius.

La regidora d’Igualtat i Diversitat, Sara Gómez, afirma que “cal que entre tots fem pinya contra la violència masclista, perquè, en un tema tan sensible com aquest, és responsabilitat de tots i totes abordar la situació”. En aquest sentit, explica que “hi haurà un Punt Lila fix als espais on se celebraran els concerts per a gent jove, perquè entenem que és un punt de major risc, on persones especialitzades donaran orientacions i faran un acompanyament. A més, ens hem coordinats amb totes les barres de bar gestionades per entitats del municipi i la policia local perquè qualsevol dona que se senti assetjada o incòmoda s’hi pugui apropar i demanar suport”.

El Punt Lila s’ubicarà divendres i dissabte a la zona de l’aparcament de les Hortes, al costat de la xurreria, de 2/4 de 12 de la nit fins a les 6 de la matinada. I diumenge, a la plaça de l’Església, entre la porta principal i la font, de 2/4 de 12 de la nit fins a les 5 de la matinada. La regidora d’Igualtat i Diversitat explica que “l’horari comença mitja hora abans de l’inici dels concerts i s’allarga fins a una hora més tard de la finalització prevista, perquè sabem que en les hores posteriors augmenta el risc d'agressions sexuals”. En aquest espai d’informació i atenció també s’hi podrà trobar marxandatge gratuït contra les violències masclistes, com ara cartells, polseres i xapes amb les inscripcions “No en deixem passar ni una”, “Assetjar no és lligar” i “No callem”.

Des de la Regidoria d’Igualtat també s’ha fet una jornada de formació amb les entitats municipals i s’ha dissenyat un circuit d’actuació que explica què cal fer si vius una agressió masclista i com actuar si en veus una. En el cas que es visqui una agressió, si no es pot afrontar sola o l’agressor no s’atura, es recomana buscar suport al Punt Lila i a les barres de les entitats o bé trucar al telèfon de la policia local (93 777 55 77) o al d’emergències (112). També s’aconsella posar-se en contacte amb aquests agents si es veu una agressió i la persona necessita ajuda o es troba en una situació de risc.

Protocol d'actuació de La Turbina
La campanya engegada per l’Ajuntament es complementarà amb la tasca que ja fa quatre anys que realitza la plataforma feminista La Turbina, que concentra la seva acció a l’espai de la Barraka, a la plaça de la Constitució. La membre de La Turbina Anna Espín ha afirmat, en declaracions a Ràdio Esparreguera, que “amb un objectiu compartit com el que tenim, és important que cadascú ho faci aplicant diferents estratègies, ens sembla meravellós que hi hagi un punt lila a les Hortes perquè tot suma”.

La plataforma ha fet formació sobre el seu protocol d’actuació contra les agressions masclistes a les entitats que en formen part i les persones membres de La Turbina estaran presents dins la barra i també a la zona de concerts per supervisar i acompanyar en cas de necessitat. També han difós cartells amb missatges contra la violència masclista i, durant els dies de la festa, es podran adquirir mocadors liles “per donar un missatge col·lectiu i clar que volem espais segurs i lliures de masclisme”.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Al Punt Lila també s'hi podran trobar xapes i polseres amb missatges feministes