Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 04/07/2020
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Divendres, 26 de juliol de 2019

La tercera fase d’actuacions de contenció a l'Escorxador començarà a finals d’agost

Els treballs tindran una durada aproximada de tres mesos i consistiran en eliminar infiltracions d’aigua i humitats a les dependències annexes, reparacions a portes i pavimentació puntual a la plaça. Es preveu que l'afectació de les obres a l’activitat habitual de les entitats usuàries d’aquest equipament sigui mínima

El dia 26 d’agost s’iniciarà la tercera fase de les obres de contenció a la zona de l’antic Escorxador. Els treballs, que es realitzaran principalment al pati exterior i a les dependències annexes de l’equipament, consistiran en eliminar infiltracions d’aigua i humitats, reparacions a portes i pavimentació puntual a la plaça. Les actuacions tindran una durada aproximada de tres mesos i el pressupost de licitació del projecte és de 46.341 euros, iva inclòs. Mentre durin les obres, les associacions que formen la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera (la Fede), usuàries d’aquest equipament, hauran de reorganitzar alguns espais que utilitzen com a magatzem, però les afectacions a les seves activitats habituals seran mínimes.

Les actuacions que es duran a terme estan incloses en la Memòria valorada d’obres de contenció a la zona de l’antic Escorxador, de la qual ja s’han realitzat les dues primeres fases, que contemplaven la rehabilitació de la teulada i la construcció de cinc lavabos, un d’ells adaptat, i de dues dutxes. Els treballs que començaran a l’agost s’inclouen dins la tercera i última fase d’aquesta etapa i consistiran en obres de reparació puntual per superposició d’infiltracions d’aigua de pluja en cobertes de fibrociment dels edificis annexes; actuacions de rehabilitació parcial per a eliminar les humitats de capil·laritat en els murs dels annexes; l’extracció de la grava existent al pati exterior i la pavimentació puntual amb formigó; el canvi de la direcció de la porta principal de l’Escorxador i la reparació de la porta de sortida d’emergència de l’edifici.

L’Ajuntament ha mantingut aquesta setmana dues reunions informatives amb les entitats que formen la Fede – la colla de diables, els geganters, la colla bastonera del Montserratí, els castellers i el ball de gitanes – per a explicar-los l’abast, durada i afectacions de les obres, que es preveu que no alterin en excés el funcionament habitual de les associacions i les seves activitats i assajos.

Amb aquesta intervenció quedaran finalitzades les actuacions de contenció previstes en la fase zero de l’avantprojecte d’actuació en aquest equipament municipal i ja s’està treballant en la redacció del projecte de la fase 1, que contempla les obres de rehabilitació integral i completa de l’antic Escorxador i la Casa de la Guarda.

Les obres tindran una durada aproximada de tres mesos