Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera, Serveis Socials Dimecres, 21 d'agost de 2019

L’Ajuntament farà front a l'amenaça d'Endesa de tallar la llum a les famílies vulnerables

A principis d'agost la companyia Endesa va enviar una carta demanant que l’Ajuntament d’Esparreguera es faci càrrec de la meitat del deute que tenen 58 famílies vulnerables del municipi. El cas, que afecta uns 250 consistoris catalans, està ja en mans dels serveis jurídics del consistori, que es coordinarà amb les altres poblacions afectades per fer-hi front

L’Ajuntament d’Esparreguera estudiarà mesures per evitar que 58 famílies vulnerables del municipi es quedin sense subministrament elèctric com a conseqüència del deute acumulat amb Endesa. La companyia elèctrica ha reclamat per carta al consistori esparreguerí que pagui el 50% de les factures de llum que deuen aquests abonats en situació de vulnerabilitat, que ascendeixen a gairebé 53.000 euros, per evitar el tall en el subministrament. Des dels serveis jurídics de l’Ajuntament s’estan analitzant les alternatives per actuar coordinadament amb els aproximadament 250 ajuntaments catalans que han rebut missives en el mateix sentit, per evitar que Endesa talli el subministrament si no se satisfà la meitat de l'import dels rebuts impagats.

A Catalunya, són més de dos-cents els ajuntaments afectats per aquesta petició d’Endesa, de manera que s’està començant a articular un front comú per donar-hi resposta. De moment, els serveis jurídics de l’Ajuntament d’Esparreguera ja estan estudiant la qüestió, amb un precedent: la demanda que el consistori va interposar ara fa dos anys contra la companyia Gas Natural per un fet similar, que afectava 115 abonats del municipi, ha estat resolta judicialment, en una sentència de fa pocs dies, de manera favorable per al consistori i les famílies.

L’alcaldessa accidental d’Esparreguera, Maria Vallejo, ha qualificat la carta de “vergonyosa, tenint en compte els elevats beneficis que obté aquesta companyia i als quals, ara, pretén que contribuïm els ajuntaments, que ja ens fem càrrec d’altres necessitats fonamentals de les famílies vulnerables”. Maria Vallejo també ha manifestat l’esperança de “poder paralitzar els talls en el subministrament en via judicial i, sobretot, exercint la força que tenim com a poblacions afectades, si tots els consistoris ens aliem per aquesta qüestió”.

Ultimàtum temporal

La carta enviada per Endesa assegura que, dels 58 abonats identificats com a vulnerables per part de l’Ajuntament, només el 29% ha sol•licitat a la companyia l’anomenat bo social. Segons interpreta Endesa, aquest fet suposa que el 71% restant no poden beneficiar-se de descomptes ni de beneficis en els procediments de suspensió del subministrament. El deute identificat, de gairebé 53.000 euros, correspon a consums de fins al passat 30 de juny. A partir d’aquesta data, la companyia afirma que activarà els procediments de suspensió de subministrament amb els circuits habituals de gestió d’impagats.

La missiva marca com a termini màxim per al pagament del 50% del deute per part de l’Ajuntament (26.460 euros) el proper 1 d’octubre, ja en plena tardor i a les portes dels mesos en què més despesa elèctrica es produeix, com a conseqüència del consum de calefacció.

El deute de consum elèctric acumulat per les famílies vulnerables és de gairebé 53.000 euros. Foto: Mikael Kristenson (Unsplash)