Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 24/01/2022
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Hisenda, Mobilitat Dilluns, 26 d'agost de 2019

El transport escolar serà gratuït des de Mas d’en Gall, Can Rial, Can Vinyals i Can Sedó

L'Ajuntament es farà càrrec del cost del transport escolar des dels barris perifèrics del municipi per facilitar l'accessibilitat als centres educatius públics de primària i secundària. La mesura va comptar amb el suport unànime de tots els grups municipals en el darrer Ple i suposarà un cost anual aproximat de 42.000 euros per al consistori

L’Ajuntament d’Esparreguera es farà càrrec a partir del proper curs del transport escolar no obligatori dels alumnes que viuen en els barris de Mas d’en Gall, Can Rial, Can Vinyals i Can Sedó. Els grups municipals van decidir-ho per unanimitat en el darrer Ple, que es va celebrar el passat 17 de juliol. La mesura s’estima que pot beneficiar fins a 180 alumnes d’Esparreguera el curs 2019-2020, amb un cost previst per l’Ajuntament de 42.000 euros el primer any.

L’actual conveni entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Llobregat per la prestació del servei de transport escolar a Esparreguera finalitzava el curs passat, 2018/2019. Coincidint amb la primera de les dues pròrrogues anuals previstes en aquest conveni, el govern municipal ha plantejat la derogació de l’ordenança fiscal número 37, relativa a la taxa per a la utilització d’aquest servei, per facilitar l’accés als 5 centres educatius públics de primària i els 2 de secundària, des dels barris perifèrics del municipi.

Al curs passat l’aportació de l’Ajuntament al conveni del transport escolar va ser de 38.221,00 euros, dels quals en va recaptar aproximadament uns 35.000, per l’ús del servei d’un total de 163 alumnes. Per al curs 2019/2020 que ara començarà, malgrat que la capacitat total dels autocars és de 200 alumnes, la previsió de sol·licitants de transport escolar és de 180, un 10% més que el curs passat, el que suposarà un cost del servei per l’Ajuntament de 42.000 euros, que el consistori assumirà íntegrament.

El transport escolar no és obligatori a Esparreguera, donat que l’oferta d’ensenyament obligatori es troba dins del propi terme municipal. Tot i així, mitjançant el conveni amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, des de l’any 1996 s’ofereix un servei de transport escolar tenint en compte que els barris de Mas d’en Gall, Can Rial, Can Vinyals i Can Sedó no disposen de centres educatius públics, ni transport urbà que doni resposta als horaris d’entrada i sortida dels alumnes als centres educatius.

El regidor d’Ensenyament, Juan Jurado, ha recordat que “tot i que la competència no és de l’Ajuntament i el transport escolar no és obligatori a Esparreguera, l’Ajuntament ha de garantir l’escolarització obligatòria”. Jurado ha subratllat que l’accessibilitat als centres és en un requisit per a afavorir la igualtat d’oportunitats i que, en aquest sentit, “cal garantir que qualsevol nen i nena del municipi pugui accedir a qualsevol dels centres educatius d’ensenyament obligatori sense que la distància sigui un impediment per fer-ho”.

La mesura va ser aprovada provisionalment en el darrer Ple de l’Ajuntament, el passat mes de juliol, amb el suport de tots els grups municipals. Tot i la unanimitat en l’acord per la gratuïtat del transport escolar a Esparreguera, alguns regidors van aprofitar per reclamar millores en la puntualitat del servei, cas de la regidora Joana Mora, d’Esparreguera 2031; per demanar la progressivitat en l’aplicació de la tarifació i la gratuïtat de la taxa, cas del portaveu d’Esquerra Republicana Alfons Puche; o per demanar, també, la gratuïtat del transport adaptat, cas del regidor de la CUP Pol Valldeperas.

Com a complement a la derogació de l’ordenança fiscal número 37 i la conseqüent gratuïtat del servei de transport escolar, el regidor Juan Jurado ha anunciat que de cara al curs escolar 2020-2021 es treballarà en un reglament d’ús d’aquest servei amb l’estudi i l’anàlisi dels requisits necessaris per a beneficiar-se’n i els criteris a aplicar en el seu funcionament. De moment, la mesura va ser aprovada provisionalment en el darrer Ple i és previst que passi a ser definitiva després del període d’exposició pública, aquesta tardor.

El transport escolar serà gratuït a Esparreguera des de Mas d’en Gall, Can Rial, Can Vinyals i Can Sedó