Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 15/12/2019
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dijous, 19 de setembre de 2019

El Ple Municipal es compromet en la millora de les instal·lacions esportives

La primera sessió del curs polític també rebutja l’amenaça d’Endesa de tallar el subministrament a les famílies vulnerables si l’Ajuntament no satisfà el 50% del deute; i dona suport a la tercera Vaga pel Clima, que serà el 27 de setembre

Tots els regidors de l’Ajuntament d’Esparreguera han donat suport, durant el primer ple municipal del curs polític, a una moció de compromís per la millora de les instal·lacions esportives municipals. La iniciativa partia d’Esquerra Republicana, amb un text a partir del qual s’ha consensuat un redactat que satisfà a tot l’arc municipal.

Els acords converteixen en objectiu estratègic de vila la rehabilitació de les instal·lacions esportives i la construcció de noves instal·lacions, essent la regidoria d’Esports la que ha de liderar els processos tècnics, administratius i financers per fer-ho possible. La moció també compromet al consistori a crear una taula de treball amb totes les forces polítiques representades i les entitats esportives que s’hi vulguin afegir i demana que es facin passes per aconseguir el suport del Consell Comarcal, la Diputació de Barcelona i el Parlament de Catalunya. Finalment, fa una crida a la pedagogia per explicar que la situació actual prové de molts anys de manca d’inversió, vetllant per la salvaguarda de les bones relacions entre entitats esportives.

Durant el ple d’ahir també es va aprovar de manera definitiva l’Ordenança de Transparència i Administració Electrònica, després d’incorporar algunes observacions de millora efectuades per l’oficina Antifrau. Varen votar a favor PSC, Esparreguera en Comú i el regidor no adscrit.

Igualment, es va aprovar definitivament el Compte General de l’exercici pressupostari 2018, que no ha rebut cap al·legació, amb els vots a favor de PSC, Esparreguera en Comú i Esparreguera 2031 i l’abstenció de la CUP, ERC, Ciutadans, Junts per Esparreguera i el regidor no adscrit.

Així mateix, es va aprovar la pròrroga del programa del servei local de teleassistència per 2019-2022 amb la Diputació de Barcelona. A Esparreguera, el servei és prestat per l’empresa Televida i té un cost de 45.000 euros per a l’Ajuntament d’Esparreguera. Hi ha 566 usuaris, 14 estan pendents d’instal·lació i 46 persones estan en llista d’espera. Tots els grups varen votar a favor, a excepció d’Esquerra Republicana, que es va abstenir.

Rebuig a les pressions d’Endesa
El ple municipal ha aprovat també una moció en resposta a la reclamació, per part d’Endesa, del deute de factures energètiques de les famílies vulnerables i a l’amenaça de tallar el subministrament. Varen votar a favor tots els regidors, a excepció de Josep Maria González, de Ciutadans, que s’abstenia.

La moció recorda que la llei 24/2015 de Mesures Urgents per a Afrontar l'Emergència en l'Àmbit de l'Habitatge i la Pobresa Energètica, aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya fruit d’una Iniciativa Legislativa Popular, estableix que no es poden efectuar talls de subministrament. Per això, es demana a les empreses subministradores que assumeixin aquesta llei i acceptin seure i debatre propostes de futur; i, pel que fa al deute actual acumulat, que siguin les companyies les que l’assumeixin completament.

Modificacions a l’arc municipal
El Ple Ordinari ha visibilitat la nova organització de l’arc municipal, després de la sortida de Francisco Aguilar del grup municipal de Ciutadans, convertint-se en regidor no adscrit. Aquesta modificació va passar per votació perquè així ho marca la normativa, amb un caràcter, però, purament simbòlic. La modificació del grup va ser aprovada amb els vots del PSC, Esparreguera en Comú, Esparreguera 2031 i el regidor no adscrit; amb l’abstenció de la CUP, Esquerra Republicana i Junts per Esparreguera; i el vot en contra de Ciutadans.

Suport a la tercera Vaga pel Clima
El Ple Municipal va aprovar ahir per unanimitat una moció en suport a la 3a Vaga pel Clima, que tindrà lloc el 27 de setembre, i a la declaració de l’emergència climàtica. La moció acorda, entre d’altres, desenvolupar propostes que fomentin els espais verds a la vila, impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica en els edificis municipals i promoure la mobilitat sostenible amb l’ús del transport públic i l’ampliació de la xarxa de carrils bici.

Imatge de la sessió plenària que ha inaugurat el curs polític