Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 08/05/2021
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Societat Divendres, 20 de setembre de 2019

El Museu de la Colònia Sedó obrirà tots els caps de setmana a partir del mes d’octubre

L’equipament estarà obert al públic dissabtes i diumenges de 10 del matí a 2 del migdia. L’Associació per a la Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn formarà dos monitors que, durant els dies d’obertura, oferiran visites guiades tant per l’interior com per l’exterior de l’antiga colònia industrial

El Museu de la Colònia Sedó obrirà les seves portes de manera regular tots els caps de setmana a partir del 5 d’octubre. L’equipament es podrà visitar dissabtes i diumenges al matí i els dos dies s’oferiran visites guiades, tant per l’interior com per l’exterior de la colònia industrial. L’objectiu és donar a conèixer aquest bé patrimonial i convertir-lo en un espai d’interès turístic i cultural dins el territori. Dos monitors formats per l’Associació per a la Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) seran els encarregats de gestionar l’equipament i oferir les vistes durant els dies d’obertura.

Per celebrar-ne la reobertura permanent, l’associació està preparant un acte oficial per diumenge 29 de setembre, tot i que les visites pel públic general començaran a partir del primer dissabte d’octubre. Les instal·lacions del museu obriran, tant dissabtes com diumenges, de 10 del matí a 2 del migdia i durant aquest horari s’oferiran, cada dia, dues visites guiades per l’interior del museu i una per l’exterior de la colònia i el seu entorn. Inicialment seran persones de l’associació i del CECBLL qui, de forma voluntària, oferiran les visites, però al llarg del mes d’octubre formaran dos monitors, que finançarà el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) -responsable de la gestió del museu-, perquè se’n facin responsables.

El president de l’Associació per a la Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn, Josep Maria Cobos, ha assegurat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “si volem donar visibilitat al museu, fer-lo conegut i atraure futures inversions, cal incrementar la presència de l’equipament en les agendes culturals i turístiques i això passa perquè, com a mínim, estigui obert de manera regular tots els caps de setmana”. L’associació s’encarregarà, a més, de realitzar activitats i actes per a contribuir a la difusió i promoció de la colònia.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha explicat que “ha estat un treball llarg i dur, fa quatre anys que l’Ajuntament, l’Associació per a la Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn i el CECBLL fan accions per aconseguir-ho, perquè són d’aquests projectes complexos que necessiten d’una gran mobilització”. En aquest sentit, ha apuntat que “la idea era obrir-lo en dates puntuals per veure quina era la resposta i el fet que aquesta hagi estat molt positiva ha facilitat aconseguir-ne l’obertura de manera regular”. El regidor de Cultura ha destacat la importància de tornar a fer accessible “un dels patrimonis més importants i destacables que tenim a Esparreguera” i ha volgut agrair la tasca realitzada per l’Associació per a la Defensa de la Colònia Sedó que ha qualificat de “primordial”.

Les instal·lacions del museu obriran, tant dissabtes com diumenges, de 10 del matí a 2 del migdia