Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 08/05/2021
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Dimarts, 24 de setembre de 2019

L’Ajuntament demana a la junta de Can Vinyals que assumeixi les seves obligacions

La regidoria d'Urbanisme recorda que l’obligació legal de prestar el servei d’aigua potable a la urbanització i garantir-ne la qualitat és de la junta de compensació. El govern local i representants de la Generalitat es van reunir ahir amb els nous membres d’aquest òrgan de propietaris per a ratificar-los la seva postura

L’Ajuntament d’Esparreguera ha reclamat a la junta de compensació de Can Vinyals que assumeixi les seves obligacions legals i resolgui els problemes derivats de la gestió de l’aigua potable. Així ho va expressar durant el darrer ple municipal el regidor d’Urbanisme i Paisatge Urbà, Rogeli de la Cruz, que va recordar que “és responsabilitat directa de la junta i aquesta no la pot eludir”. El consistori i representants del departament de Salut de la Generalitat es van reunir ahir amb els nous membres de la junta de compensació, que van ser escollits diumenge en assemblea, per a ratificar-los la seva postura en relació als controls a efectuar en el subministrament del servei.

En el darrer ple de la corporació, el grup municipal d’Esparreguera 2031 va demanar al govern municipal que dones suport al veïnat de Can Vinyals en les seves problemàtiques relacionades amb l’aigua potable, perquè, segons va apuntar el seu portaveu, Manel Roca, “hi pot haver perill de contaminació si no es controla bé”. Davant d’aquest requeriment, Rogeli de la Cruz es va negar a assumir obligacions que corresponen a tercers: “l’Ajuntament tot el que pot fer al respecte és requerir a la junta de compensació que ho resolgui, perquè fins que la recepció de la urbanització no es materialitzi, la junta és la que s’ha d’encarregar d’aquest tipus d’assumptes”. En el mateix sentit es va manifestar l’alcalde, Eduard Rivas, que va afirmar que “hi ha una responsabilitat que la junta no pot passar a l’Ajuntament, perquè fer-ho suposaria un precedent”. L’alcalde també va subratllar que “és una anomalia que després de 40 anys Can Vinyals encara es regeixi per una junta de compensació” i va urgir a aquest òrgan fer el projecte de reparcel·lació necessari perquè la urbanització esdevingui barri.

Can Vinyals és un barri no recepcionat per l’Ajuntament d’Esparreguera, on des de fa 40 anys existeix una junta de compensació, formada pels propietaris dels terrenys, que s’encarrega de la urbanització i la prestació d’alguns serveis com la gestió de l’aigua potable, entre d’altres. A finals de juliol d’aquets any, els membres de la junta es van veure obligats a renunciar per les múltiples queixes del veïnat sobre la mala gestió de l’aigua, l’elevat cost del servei i la manca d’anàlisis de qualitat. En aquets context, diumenge es va celebrar una assemblea a Can Pasqual a la que van assistir una norantena de veïns de Can Vinyals per a escollir els membres de la nova junta de compensació, que està formada per set persones i presidida per Antonia Domínguez.

En declaracions a Ràdio Esparreguera, el vocal de la nova junta de compensació de Can Vinyals, David Miró, ha explicat “fins al dia 30 de setembre l’antic administrador no ens facilitarà tota la documentació, però per nosaltres el primordial és garantir la qualitat de l’aigua”. Fins al 2010 l’aigua que arribava a la urbanització procedia del riu, però es va detectar que els nivells d’arsènic eren massa elevats i, des de llavors, Aigües Vidal, l’empresa concessionària de la prestació d’aquets servei al municipi, va assumir el subministrament i la gestió de l’aigua fins al dipòsit de la Colònia Sedó, perquè des d’allà la junta de compensació pugui transportar i distribuir l’aigua fins al dipòsit de la urbanització i les cases del veïnat.

David Miró també ha explicat que abans de constituir formalment la nova junta faran una auditoria i buscaran assessorament jurídic per a determinar l’estat actual de la gestió del servei i, “a partir d’aquí, es tornarà a fer una assemblea perquè els veïns i veïnes decidim quins són els passos a seguir”.

Can Vinyals és un barri no recepcionat que es gestiona a través d'una junta de compensació