Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 03/08/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Govern Obert Dimecres, 25 de setembre de 2019

El Ple aprova definitivament l’Ordenança de Transparència i Administració Electrònica

El text ha incorporat les al·legacions presentades per l’Oficina Antifrau de Catalunya per a millorar el redactat d’alguns punts de la norma, que va ser aprovada en el darrer Ple municipal amb el vot a favor del PSC, Esparreguera en Comú i el regidor no adscrit

El Ple municipal d'Esparreguera va aprovar de manera definitiva l’Ordenança de Transparència i Administració Electrònica, després d’incorporar algunes observacions de millora efectuades per l’Oficina Antifrau durant el període d’al·legacions. La norma, que promou el canal electrònic com l’habitual d’interrelació entre la ciutadania i l’administració municipal i consolida la transparència en la gestió municipal, es va aprovar amb el vot a favor del PSC, Esparreguera en Comú i el regidor no adscrit, mentre que Esquerra, la CUP, Ciutadans, Esparreguera 2031 i Junts es van abstenir.

L’avantprojecte de l’Ordenança de transparència i administració electrònica de l’Ajuntament d’Esparreguera va ser aprovat inicialment pel Ple de la corporació el 13 març de 2019. Durant el període d’exposició pública, l’Oficina Antifrau de Catalunya va presentar al·legacions al projecte per a millorar el redactat dels articles 2.3, 3.1, 7.4 i 16.3 del text de l’ordenança. La regidora de Bon Govern, Maria Mas, apunta que “aquestes millores fan referència a l’àmbit d’aplicació subjectiu, els responsables de l’aplicació de l’ordenança, el sistema de garantia de drets i deures i a la reutilització de la informació”.

Ara, una vegada resoltes les reclamacions presentades i incorporades a la mateixa les modificacions derivades de les al·legacions, el Ple ha aprovat definitivament l’Ordenança de Transparència i Administració Electrònica. La norma entrarà en vigor un cop transcorreguts quinze dies després de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província i, un cop estigui vigent, es publicarà en el portal de transparència del web municipal.

Durant la darrera sessió del Ple i en relació al contingut de l’ordenança, la portaveu de la CUP, Raquel Montoya, va demanar que es fes pública l’agenda política: “Hem detectat que un dels punts que fixa la Llei de transparència és que es faci pública l’agenda institucional, per això fem un prec a l’equip de govern perquè és important saber en què ocupen el temps i amb qui es reuneixen els càrrecs electes”. L'equip de govern apunta que aquesta informació es publicarà properament, quan estigui operativa la nova web municipal.

L'ordenança va ser aprovada en el darrer ple municipal