Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 10/04/2021
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Gent Gran Divendres, 27 de setembre de 2019

En marxa la Setmana +65 amb diverses activitats adreçades a la gent gran

Fins al 6 d’octubre hi ha programades més d’una desena d’activitats culturals, lúdiques i esportives per a aquesta col·lectiu. Entre les novetats d’aquesta tercera edició destaca una visita guiada al Museu de la Colònia Sedó i el seu entorn i una xerrada sobre sexualitat

La tercera edició de la Setmana +65 d’Esparreguera ja està en marxa amb la programació, fins al 6 d’octubre, de diverses activitats culturals, lúdiques i esportives adreçades a la gent gran de la vila amb l’objectiu de “fer-los visibles i reconèixer la gran tasca social que fa aquest col·lectiu”. Així ho ha assegurat en declaracions a l’emissora municipal la regidora de Gent Gran, María Vallejo, que ha destacat la implicació de diverses entitats, com l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera, i departaments de l’Ajuntament en aquesta programació. Entre les novetats d’enguany destaca una xerrada sobre sexualitat i una visita guiada al Museu de la Colònia Sedó i el seu entorn.

La Setmana +65 va començar ahir amb el cinefòrum al voltant de la pel·lícula “El hijo de la novia”, una activitat que es va fer en col·laboració amb l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat (AFA). La regidora de Gent Gran ha posat en valor el treball que desenvolupa l’AFA, que també organitza el 4 d’octubre, a partir de les 5 de la tarda al Centre Dual, una xerrada sobre la pèrdua de la memòria i com prevenir-la.

Entre les novetats d’enguany, destaca una xerrada sobre sexualitat per a gent gran que tindrà lloc el proper dilluns a les 5 de la tarda a la segona planta del Centre Dual. I una altra de les activitats noves és la visita guiada a la Colònia Sedó i al Museu, que aquest diumenge torna a obrir les seves portes de manera regular tots els caps de setmana. En el marc de la Setmana +65, la visita, que requereix inscripció prèvia, la portarà a terme l’historiador Josep Maria Cobos, president de l’Associació de Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn, i tindrà lloc el 2 d’octubre a les 10 del matí. També es farà una visita guiada al campanar, el dijous 3 d’octubre a les 11 del matí.

Entre les propostes esportives de la Setmana+65, trobem una exhibició de gimnàstica suau, dilluns 30 de setembre, a les 11 del matí; una exhibició de ball en línia, sevillanes i xocolatada, el dimarts 1 d’octubre a les 5 de la tarda; i una passejada a les Roques Blaves, el divendres 4 d’octubre a les 10 del matí. També es farà una xerrada a càrrec de José Maria Cobos sobre “L’Esparreguera de fa 80 anys”, al Centre Dual el dijous 3 d’octubre a les 5 de la tarda. Els actes clouran amb el tradicional acte d’homenatge a la gent gran que tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre a les 6 de la tarda al Teatre de La Passió i el ball de cloenda que es farà diumenge 6 d’octubre a les 6 d ela tarda a la plaça del Centre.

María Vallejo ha fet una valoració molt positiva de les dues anteriors edicions de la Setmana +65 a Esparreguera i ha destacat la participació de la gent gran en les activitats que s’organitzen: “la gent està molt il·lusionada i col·labora activament en les activitats. Aquesta iniciativa ens permet donar-los una visibilitat que abans no tenien i és una manera de reconèixer la gran tasca social que fa la gent gran a la societat”.

La Setmana +65 ha programat activitats fins al proper 6 d'octubre