Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 28/09/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme, Via pública Divendres, 27 de setembre de 2019

La Junta de Govern Local acorda la licitació del contracte de neteja viària

El nou contracte de neteja viària, que podria entrar en vigor d’aquí a tres mesos, té per objecte complementar el treball de la brigada municipal centrant-se en els polígons industrials i els barris de Mas d’en Gall i Can Rial

La Junta de Govern Local va aprovar dimecres l’expedient de contractació del servei de neteja viària d’Esparreguera, que preveu les activitats de manteniment de la via pública als polígons industrials del terme municipal i als barris de Mas d’en Gall i Can Rial. El servei previst per aquest contracte complementarà l’activitat que actualment realitza la brigada municipal al Centre Vila i els barris de Can Comelles, La Plana, El Castell i Barri Font. L’import màxim del contracte és de 750.000 euros IVA inclòs i preveu una vigència de quatre anys.

L’objecte del contracte és la neteja i recollida de residus a la via pública tals com deixalles, fulles i excrements d’animals. En concret s’hi preveuen les activitats principals d’escombrada, buidatge i neteja de papereres, retirada d’herbes de voreres i paviment, i retirada de fulles i arrossegaments de la pluja i el vent. Aquest contracte és complementari al de neteja dels edificis i escoles municipals i al contracte de jardineria i verd urbà, el qual es troba pendent d’adjudicació després que l’anterior adjudicatari, Moix Serveis i Obres S.L., entrés en concurs de creditors.

La tramitació del contracte de neteja viària ha patit diferents endarreriments durant els últims anys, tot i ser una de les actuacions més demandades per la ciutadania. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, s’hi ha referit assegurant que “tot i ser una prioritat per al govern municipal, la licitació d’aquest contracte s’ha topat amb diferents traves administratives”. Segons Rivas, “aquest endarreriment i dificultats afegides pel canvi de legislatura i el retard en la incorporació dels darrers plans d’ocupació” expliquen l'endarreriment en la neteja viària a diferents indrets d'Esparreguera.

El contracte de neteja viària entra ara en fase d’exposició pública i més tard haurà de passar per les meses de contractació, la proposta d’adjudicació, la fiscalització, l’adjudicació i un termini per presentar recurs especial en matèria de contractació abans no arribi a la seva formalització. Els terminis podrien allargar-se aproximadament uns tres mesos fins que no entri en vigor l’endemà mateix de la seva formalització.

El nou contracte de neteja vuiària podria entrar en vigor d'aquía a tres mesos, un cop suparades les diferents fases de tramitació