Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/12/2021
Traducció automàtica

Camp de futbol del C.E.Esparreguera

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Dimecres, 2 d'octubre de 2019

L’ACA referma el compromís amb les obres del clavegueram de Mas d’en Gall i Can Rial

L’Agència Catalana de l’Aigua finançarà el 50% de la redacció del projecte de la segona fase i assumirà també una part del cost de l’execució de les obres que han de comportar la millora de la xarxa de canalitzacions i la supressió dels abocaments a medi en aquests dos barris

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) referma el seu compromís de donar suport econòmic a les obres del clavegueram dels barris de Mas d’en Gall i Can Rial finançant la meitat del cost de la redacció del projecte de la segona fase del Pla director i fent una “aportació molt potent” del cost d’execució de les obres. Així ho ha anunciat, en declaracions a l’emissora municipal, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Esparreguera, Rogeli de la Cruz, que ha explicat que és previst que el projecte estigui enllestit a finals d’any i ha apuntat que els treballs d’execució “podrien començar en l’últim trimestre de 2020”.

La redacció del projecte, que té un cost estimat de 60.000 euros, estava cofinançat al 50% entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament. Ara el consistori quedarà deslliurat de pagar la seva part, 15.000 euros, que serà assumida per l’ACA. A més, el govern municipal manté la petició que la Generalitat es faci càrrec d’una part del cost d’execució de l’obra, després que l’Ajuntament hagi assumit el cost de la primera fase. Per fer efectiu el seu ajut, l’ACA demanava que el consistori demostrés de manera fefaent la seva intenció de tirar endavant tota l’actuació. “Més prova que l’execució de la primera fase de les obres no n’hi ha”, assegura Rogeli de la Cruz, que apunta que “des de l’ACA no hi ha hagut cap mena d’objecció, el compromís de finançament de la fase 2 continua en peu i s’han compromès a fer una aportació molt potent, que encara no s’ha quantificat, del cost d’execució”.

El consistori ha aconseguit el compromís de l’ACA després que un canvi normatiu deslliurés l’agència de l’obra dels col·lectors en alta i fes recaure sobre l’Ajuntament la responsabilitat de l’actuació, que té un cost molt elevat. La fase 1 de les obres ha tingut un cost de 350.000 euros i el pressupost total del Pla director del clavegueram de Can Rial i Mas d'en Gall, incloent les fases 2 i 3, es calcula en 4 milions. En referència als terminis, el regidor d’Urbanisme afirma que “la redacció del projecte de la fase 2 ens ocuparà el que queda any i potser principis de gener; a partir d’aquí, el tràmit de licitació acostuma a ser de 6 mesos o una mica més. Això vol dir que podríem estar parlant d’iniciar l’execució de l’obra durant l’últim trimestre de l’any que ve”.

Les obres de la primera fase és previst que finalitzin aquesta setmana, pendents de la instal·lació d’una estació d’abombament, que ha patit un retard sobre el calendari previst. L’objectiu d’aquests treballs és la millora de la xarxa de canalitzacions i la supressió dels abocaments d’aigües residuals a medi en aquests dos barris.

Vistes del barri de Mas d'en Gall