Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 23/09/2020
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Esports Dimecres, 9 d'octubre de 2019

Comença la segona edició de les caminades saludables de l'“Activa’t Caminant”

Aquesta iniciativa, impulsada per la Regidoria d’Esports i l’Equip d’Atenció Primària d’Esparreguera, vol potenciar un estil de vida actiu i saludable entre la població adulta. Les sortides pel nucli urbà es fan quinzenalment, els dijous a les 10 del matí, i tenen una hora i mitja de durada

La Regidoria d’Esports engega demà al matí la segona edició del programa “Activa’t Caminant”, per a promocionar diversos recorreguts pel nucli urbà per fer a peu amb l’objectiu de facilitar la incorporació de l’activitat física en el dia a dia i, alhora, potenciar un estil de vida actiu. Així cada mes es faran dues sortides en grup per l’entorn del municipi, que començaran a les 10 del matí a la piscina coberta de Can Pasqual i tindran una hora i mitja de durada. Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament i l’Equip d’Atenció Primària d’Esparreguera, forma part del Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya.

Les sortides estan dirigides per personal tècnic del servei d’Esports i personal sanitari del CAP i estan dissenyades com una activitat de salut adreçada a persones adultes. El cap d’activitats de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera, Toni Rodríguez, subratlla que aquesta iniciativa “vol promoure la pràctica esportiva a l’aire lliure, fora dels equipaments esportius municipals”. “Les rutes estan pensades per a millorar la salut a través del caminar i en les sortides en grup s’ensenya com hem de caminar perquè tingui efectes positius”, explica Toni Rodríguez. A més, abans de les caminades també es fa una petita xerrada per a difondre recomanacions d’activitat física per a una bona salut.

Les sortides són quinzenals i es fan els dijous a les 10h del matí. Els grups de l’“Activa’t Caminant” són oberts i se segueixen diferents itineraris segons el perfil de les persones participants. Les caminades passen per terrenys amb pujades, plans i baixades de diferents intensitats, però són accessibles per a tothom. Per a participar-hi cal portar calçat adequat, roba còmoda, mòbil i aigua. Es recomana fer la inscripció prèviament a la piscina coberta de Can Pasqual fins el dimecres anterior a la sortida.

En el marc del PAFES, la Regidoria d’Esports està ultimant també el disseny de recorreguts saludables pel terme municipal que es difondran a través de panells informatius amb l’objectiu d’afavorir la pràctica esportiva de la població.

Les caminades són quinzenals i tenen una hora i mitja de durada