Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 05/06/2020
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dijous, 10 d'octubre de 2019

Convocada la comissió de seguiment de Can Mata per a evitar-ne l’ampliació

Després que la Generalitat hagi desestimat les al·legacions i esmenes al projecte d’ampliació de l'abocador, els quatre municipis afectats es tornaran a reunir i valoraran vies alternatives per aturar l’allargament de la vida útil d’aquest equipament

L’Ajuntament d’Hostalets de Pierola ha convocat les comissions de seguiment de l’abocador de Can Mata, després de conèixer que la Generalitat de Catalunya ha desestimat totes les al·legacions, i també les posteriors esmenes, a l’ampliació de la superfície i de la vida útil del dipòsit, realitzades pels consistoris dels municipis afectats -entre els quals hi ha el d’Esparreguera-, associacions veïnals i la Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata. Així la comissió tècnica s’ha convocat pel dia 31 d’octubre i el 15 de novembre se celebrarà la política.

El regidor d’Espai Natural de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha subratllat que “ara es fa més necessària que mai aquesta comissió, sabent que la Generalitat ha rebutjat totes les al·legacions, amb les conseqüències negatives que això comportarà pels municipis veïns”. En aquesta trobada hi participen representants de quatre ajuntaments - Hostalets de Pierola, Esparreguera, Masquefa i Piera-, l’Agència de Residus de Catalunya, l’empresa Cespa, explotadora de l’abocador, la plataforma Tanquem Can Mata i el Consell Comarcal de l’Anoia. Emmanuel Ortí ha lamentat que la comissió no es convoqui amb la freqüència contemplada en els estatuts, que és cada quatre mesos. Tot i que la última comissió tècnica es va celebrar el maig passat, fa com a mínim tres anys que no se celebra la trobada política.

En la reunió convocada pel 15 de novembre, l’Ajuntament d’Esparreguera reiterarà la seva negativa a l’ampliació. Emmanuel Ortí ha explicat que “manifestarem que no volem que s’ampliï l’abocador ni s’allargui la seva vida útil, perquè ja n’hem patit les conseqüències durant suficients anys i també que ens agradaria rebre la solidaritat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que es qui aporta la majoria d’escombraries a l’abocador, situat justament fora d’aquesta àrea, perquè estudiïn alternatives pel tractament de residus”. “Sabem que és difícil d’aconseguir, de manera que el que buscarem a curt termini és que es minimitzin al màxim els impactes negatius que generen tant l’abocador com l’Ecoparc4”, ha apuntat el regidor esparreguerí.

D’altra banda, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha contractat a la Universitat Politècnica de Catalunya la realització d’un estudi sobre l’impacte de l’olor que produeix dl centre de tractament integral de residus Ecoparc4 en els municipis de la zona, incloent-hi Collbató, tot i que aquesta població no forma part de la comissió de seguiment. “Esperem que durant el mes d’octubre es posin en contacte amb nosaltres per a explicar-nos més en detall en què consistirà aquest programa de control”, ha afirmat Emmanuel Ortí.

L'abocador de Can Mata està en el terme municipal d'Hostalets de Pierola. Foto: Ajuntament de Collbató