Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 28/10/2020
Traducció automàtica

Camp de futbol del C.E.Esparreguera

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dilluns, 14 d'octubre de 2019

Comunicat de l’Equip de Govern davant la sentència del Tribunal Suprem

L'equip de govern de l'Ajuntament lamenta el patiment que la sentència pugui generar individual i col·lectivament, recorda la necessitat de trobar una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya, i fa una crida perquè les manifestacions i movilitzacions públiques es facin de manera pacífica i des del respecte

Davant de la sentència sobre el “procés” independentista, donada a conèixer aquest matí pel Tribunal Suprem, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Esparreguera volem manifestar el nostre convenciment que el conflicte entre Catalunya i Espanya és de naturalesa política. Ho ha estat des d’abans de la sentència i ho continua sent a dia d’avui, per això la condemna amb penes de presó per als polítics i líders catalans no afavoreix la resolució del conflicte per la via política, sinó tot el contrari, i posa en evidència la cadena de fracassos de la política catalana i espanyola per resoldre els temes de fons de la realitat plurinacional de l’Estat.

En relació a la sentència, lamentem el patiment que la situació dels polítics catalans pugui generar a persones individuals, les seves famílies o als sentiments col·lectius. També entenem que hi pugui haver rebuig, protestes i mobilitzacions, doncs aquestes són part essencial d’un estat democràtic. La llibertat d’expressió i els drets de reunió i manifestació emparen l’expressió pública de les opinions al voltant d’aquesta sentència i, en aquest punt, només ens queda insistir en la necessitat d’expressar i manifestar la discrepància de manera pacífica, des del respecte, el civisme i la tolerància que caracteritzen la societat catalana.

Des del govern municipal, durant aquests anys, ens hem sumat a diverses crides al diàleg i a la cerca de solucions polítiques; hem manifestat el nostre suport a iniciatives que plantejaven vies de solució pactades i acordades; i hem defensat espais de diàleg i contrast d’arguments des del respecte i la cultura democràtica. Per això, en la mateixa línia, demanem encetar un període de reflexió i d’assumpció de responsabilitats polítiques, i retornar al debat polític i de les idees, des de l’honestedat i fugint del tacticisme electoral que ha dominat el panorama durant els darrers temps.

Cal una resposta política que se sustenti en els grans consensos de la societat catalana i que, per tant, inclogui la màxima transversalitat possible de forces polítiques i socials.

Comunicat de l’Equip de Govern davant la sentència del Tribunal Suprem