Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 28/09/2020
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dimarts, 22 d'octubre de 2019

Esparreguera participa en el Pla per la Diversitat Sexual i de Gènere del Baix Llobregat

Aquest pla, impulsat pel Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona, facilitarà el desplegament de polítiques per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere a tots els municipis de la comarca, independentment de la seva grandària

L’Ajuntament d’Esparreguera participa en l’elaboració del primer Pla per a la Diversitat Sexual i de Gènere del Baix Llobregat, que facilitarà el desplegament de polítiques per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere a tots els municipis de la comarca, independentment de la seva grandària. Actualment aquest pla està en la primera fase, la de diagnòstic, que preveu tot un seguit d’accions al territori per a determinar la realitat del col·lectiu a la comarca i identificar les principals desigualtats i discriminacions.

La regidora d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Sara Gómez, ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, que “cada municipi farà un estudi de població, per recollir dades i diagnosticar les discriminacions i poder després, en la fase metodològica, establir i unificar criteris d’actuació”. A finals d’aquest mes d’octubre és previst que acabi el diagnòstic, que inclourà un procés participatiu a partir d’un treball grupal amb enquestes. La regidora ha destacat la importància d’aquest treball transversal amb altres municipis a l’hora d’establir polítiques de diversitat afectiva i de gènere: “És un treball en equip, multidisciplinari i intermunicipal, poder treballar de manera transversal amb altres municipis és un valor afegit que dotarà al municipi d’un nou recurs i una nova eina per a treballar la diversitat”.

El primer Pla per a la Diversitat Sexual i de Gènere del Baix Llobregat es portarà a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona i la implicació dels ajuntaments de la comarca. L’elaboració del pla va a càrrec de la Fundació Surt, una entitat d’acció social que treballa per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per eradicar les discriminacions per raó de sexe. L'entitat va presentar, a principis d'octubre, el procés d’elaboració del document als càrrecs electes i personal tècnic dels ajuntaments i del Consell Comarcal que formen part de la Taula Comarcal LGBTI.

El pla vol combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere. Foto: EFE