Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 03/07/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dimecres, 23 d'octubre de 2019

La Regidoria d’Educació valora l'aplicació de la tarifació social a les escoles bressol

Al 63% de les famílies que actualment porten els seus infants a les escoles bressol municipals els ha augmentat la quota mensual d’ensenyament i paguen entre 17 i 33 euros més, mentre que a un 37% de les persones usuàries se’ls ha reduït l’import entre 17 i 135 euros. L’Ajuntament estudiarà possibles millores en l’aplicació d’aquest sistema

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Esparreguera ha valorat la posada en marxa de la tarifació social a les escoles bressol municipals, que ha entrat en vigor aquest curs. Dels 142 alumnes que actualment hi ha matriculats a l’EB Cucuruga i l’EB Coloraines, a un 62,68% els hi ha augmentat la quota d’ensenyament entre 33 i 17 euros mensuals perquè se situen en els trams 7 i 8, mentre que un 37,32% es troba en els trams de l’1 al 6 i, per tant, es beneficia d’una disminució de la quota. El regidor d’Educació, Juan Jurado, ha apuntat que “del tram únic que teníem fins ara al tram 8, l’increment de la tarifa és del 12,8%, mentre que el decreixement al tram 1 és de més del 80%”. El consistori estudiarà possibles modificacions en l’aplicació del sistema de tarifació social, que es podrien aprovar al març de 2020.

El sistema de tarifació social que s’aplica a les escoles bressol municipals contempla dos variables: l’import que paguen les famílies per l’escolarització dels alumnes i el servei de menjador escolar fix, en el cas de menjador esporàdic no s’aplica la tarifació social. Anteriorment hi havia una única quota d’ensenyament, que era de 169 €/mes, i de menjador fix, que era 145 €/mes. Ara en funció de la renda i el número de membres de la unitat familiar s’estableixen vuit trams de pagament. L’1 és el que comporta un pagament més baix, de 33,80 €/mes pel servei d’ensenyament i 16,90 €/mes pel servei de menjador; i el 8 el més elevat, amb una quota de 202,81€/mes per ensenyament i 185,91 €/mes pel menjador. A més, en la variació de preus també es té en compte el nombre de germans matriculats al centre.

En declaracions a l’emissora municipal, el regidor d’Educació ha apuntat que “el cost directe del servei d’ensenyament és de 564,09 euros mensuals, dels quals les famílies, en el seu conjunt, en paguen un 33%, i, tot i que la resta hauria de ser assumida a parts iguals pel consistori i la Diputació de Barcelona, la realitat ens diu que l’Ajuntament n’acaba sufragant el 60%”. Juan Jurado també ha defensat que “la tarifació social és el sistema més just per a garantir que els serveis són accessibles per a tothom i no només per a qui els pugui pagar”. En aquest sentit, ha apuntat que la voluntat de l’equip de govern és ampliar aquest sistema, que actualment també s’aplica a l’Escola d’Arts Plàstiques, a d’altres serveis municipals.

Reunió amb la CAEPE i les famílies
A principis de novembre, el regidor d’Educació es reunirà amb la Coordinadora d’AMPAS d’Escoles Públiques d’Esparreguera (CAEPE) i les famílies de les escoles bressol per atendre les queixes que s’han rebut sobre la implementació del sistema de tarifació social. “Entenc que qualsevol persona que vegi incrementat el cost que té qualsevol servei que afecti la seva economia familiar té el dret i la llibertat de queixar-se, i l’Ajuntament també té el dret i l’obligació de donar les explicacions pertinents, per això vull transmetre les dades de l’informe que valora la implementació d’aquest sistema a les famílies”, ha subratllat Juan Jurado.

L’Ajuntament també ha manifestat la seva voluntat i compromís d’ajustar els trams atenent a les oportunitats de millora detectades i, per això, preveu modificar les ordenances fiscals 23 i 24, que regulen els preus públics per a la prestació dels serveis d’Escola Bressol i la taxa per a la prestació dels serveis d’Ensenyament especials en establiments municipals al ple del mes de març de 2020. “El sistema és just, però podem discutir i millorar el mètode com s’aplica, sempre sent realistes i conscients de la realitat del municipi”, ha apuntat el regidor.

La tarifació social s'ha implementat aquest curs a les escoles bressol municipals