Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 01/08/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient, Turisme Dijous, 24 d'octubre de 2019

El Consell Comarcal senyalitza la xarxa de senders turístics al seu pas per Esparreguera

S’han senyalitzat 6,5 km de senders, inclosos en l’eix de les carenes de ponent, que es poden recórrer a peu o en bicicleta i que van des de la Serra de Can Rubió fins a Can Roca, passant pels camins romeus i el Camí de Sant Jaume, el nucli urbà i finalitzen al camí de les Tres Rieres

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha finalitzat la senyalització de la xarxa de senders turístics de l’eix ponent al seu pas pel terme municipal d’Esparreguera. El Pla de Senders Turístics va ser impulsat el 2014 pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat amb l’objectiu de crear una xarxa de senders única i contínua a la comarca que suma prop de 500 quilòmetres per fer-se a peu o en bicicleta. La xarxa s’estructura en tres grans eixos: el riu Llobregat (futura Via Blava del Llobregat), les carenes de llevant i les carenes de ponent.

La consellera de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Gemma Rodríguez, ha explicat que “aquesta estructuració permet ordenar el territori i racionalitzar i homogeneïtzar la senyalització dels camins i senders, de manera que tots els camins futurs que es projectin a la comarca s’hauran d’integrar en aquesta xarxa, aprofitant així la senyalització dels eixos, i unificant materials i suports, apostant cap a una xarxa única comarcal”. Actualment el Consorci de Turisme està en la fase d’implementació del projecte i durant el 2019 ha portat a terme la senyalització de gran part de l’eix de Ponent, que és el que compren més extensió de territori dins la Xarxa de senders turístics. El seu recorregut s’inicia a Montserrat i finalitza a les platges i els espais naturals del Delta de Llobregat. L’eix està format per un total de 80 km, i es complementa amb més de 90 km de variants i enllaços en el seu recorregut.

En el municipi d’Esparreguera s’han senyalitzat 6,5 km de senders que es poden recórrer a peu o en bicicleta i que van des de la Serra de Can Rubió fins a Can Roca, dins l’àmbit del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, passant pels camins romeus i el Camí de Sant Jaume, continuant fins a arribar al nucli urbà i finalitzen al camí de les Tres Rieres. Aquesta xarxa enllaça amb la ruta de les Roques Blaves i amb el camí de Santa Maria del Puig. També connecta amb el Mas Manader a la Serra de Can Rubió i Can Roca. En el seu recorregut urbà, la xarxa travessa pels principals carrers, posant en valor la ruta de la ceràmica i recursos destacats com són Ceràmiques Sedó, el Museu de la Terrissa o el Campanar d’Esparreguera. El regidor d’Espai Natural de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha subratllat que aquesta xarxa “posa en valor l’espai natural i promociona els recursos endògens, sostenibles i distintius de la comarca del Baix Llobregat”.

El Pla de senders turístics compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, que el 2017 va col·laborar en l’elaboració del Pla de senyalització rural i turística dels eixos careners del pla, que proposa la ubicació, disseny i tipus de senyalització necessària en els eixos careners, deixant al marge la senyalització de l’eix del riu, ja que s’emmarca dins el projecte de la Via blava del Llobregat de la Diputació de Barcelona.

Nova senyalització vertical ubicada a la plaça de l'Ajuntament