Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 11/07/2020
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Govern Obert Dimarts, 29 d'octubre de 2019

El nou Pla d’Actuació Municipal (PAM) es projecta per a inicis de 2020

De l’estructura i el contingut d’aquest instrument de planificació i transparència per a l’Ajuntament encara no n'ha transcendit res, tot i que sí se sap que per a la seva elaboració es comptarà amb el Servei d’Assistència a l’Organització Municipal de la Diputació de Barcelona, i que vindrà acompanyat d’un Pla d’Inversions del Mandat (PIM)

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Esparreguera ja ha iniciat l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023 i té previst la seva posada en marxa a començament del 2020. De la seva estructura i contingut encara no es coneixen els detalls més enllà que vindrà acompanyat d’un Pla d’Inversions del Mandat (PIM). A hores d’ara s'està treballant en un document amb les prioritats polítiques del mandat, que posteriorment caldrà transformar en inversions, projectes i actuacions de caire tècnic. En aquest procés, l’Ajuntament comptarà amb suport directe del Servei d’Assistència a l’Organització Municipal de la Diputació de Barcelona.

Aquest serà el segon mandat que el govern municipal comptarà amb el PAM com a instrument de planificació i transparència en la gestió. En aquesta ocasió, segons ha explicat la regidora de Bon Govern, Maria Mas, “la intenció és aprofitar l’experiència i superar les mancances detectades en l’edició anterior aconseguint un PAM més realista, transversal, flexible i estratègic”. En aquest sentit, Mas ha remarcat que “el valor del PAM rau en la planificació i també en explicar a la ciutadania què es fa des de l’Ajuntament i per això s’orientarà a visibilitzar les actuacions, projectes i inversions del nou mandat”.

Com a novetat, el nou Pla d’Actuació Municipal incorporarà un Pla d’Inversions del Mandat i mostrarà les diferents línies d’actuació i projectes concrets de manera més simplificada per a facilitar-ne el seguiment. L’objectiu és que les actuacions de l’Ajuntament siguin més fàcilment comprensibles i avaluables per part de la ciutadania. Amb aquest propòsit es renovarà la plataforma de comunicació pública i seguiment del PAM, que serà la mateixa que utilitza l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, encara que amb molts elements personalitzables.

Abans no es posi en marxa el nou PAM, caldrà superar diferents fases de treball que tindran com a punt de partida el document de prioritats polítiques de l’equip de govern. A partir d’aquest caldrà definir el marc estratègic i els grans objectius del mandat i posteriorment tindran lloc dues sessions de treball amb el personal directiu i tècnic de l’Ajuntament, una primera per concretar els objectius específics i les actuacions associades a cadascun d'aquests, i una segona per definir els indicadors i la metodologia per mesurar el grau d’assoliment de les actuacions, que serà equivalent en tota l’organització.

Finalment, es realitzarà una darrera sessió per concretar amb l’equip directiu del projecte el sistema de seguiment del PAM, en el que caldrà preveure actualitzacions anuals del seu contingut per adaptar-se als canvis en les necessitats i l’entorn del municipi. Encara no s’ha confirmat si es farà una presentació pública del PAM, com es va fer en l’anterior pla, que recordem que va tancar a les portes de les darreres eleccions municipals amb un índex global d’assoliment del 75%: 75% en l’àrea de Persones, 78,9% en la de Planificació i 70% en l’àrea de Territori.

El nou Pla d’Actuació Municipal (PAM) es projecta per a inicis de 2020