Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 06/07/2020
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dilluns, 4 de novembre de 2019

Es posen en marxa les Comissions de Seguiment de Can Mata

Mentre l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola convoca les comissions tècnica i política en ser-ne l’administració competent, a nivell local es convoca demà els partits, la plataforma Tanquem Can Mata i els regidors i tècnics de l’àrea

Tres comissions de seguiment tracten, en poques setmanes, la problemàtica de l’abocador de Can Mata. I és que l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha anunciat que té la intenció de reactivar les comissions tècnica i política i convocar-les cada quatre mesos, segons marquen els estatuts, que s’han incomplert durant els darrers tres anys.

La Comissió Tècnica ja s’ha celebrat i, sobre el seu contingut, els especialistes assistents donaran compte als responsables polítics, que participaran a una comissió de seguiment política el proper 15 de novembre, també regulada pels mateixos estatuts. Entremig, aquest dimarts 5 de novembre s’ha convocat la Comissió Local de Seguiment de l’Abocador de Can Mata, creada pel Ple Municipal d’Esparreguera i integrada per representants dels partits amb presència a l’Ajuntament, l’entitat Tanquem Can Mata, els regidors de Residus i d’Espai Natural i la tècnica de Medi Ambient.

Comissió tècnica
A la comissió de dijous passat hi assistiren representants de l’Agència de Residus de Catalunya, l’empresa Cespa, que és la gestora de les plantes, un representant de l’Àrea Metropolitana i un tècnic de l’Ecoparc 4. En representació dels consistoris afectats, hi participaren els tècnics dels ajuntaments d’Esparreguera i Hostalets de Pierola, mentre que per part de Masquefa va anar-hi l’alcalde en substitució de la tècnica.

També va assistir un representant de la comissió Tanquem Can Mata i la reunió va concloure amb una petició de més detalls sobre les analítiques dels lixiviats i sobre el protocol que se segueix per estimar o desestimar les queixes ciutadanes per olors provinents de la planta i el dipòsit. “En els informes apareixen taules resum sense paràmetres de referència i, per això, hem demanat dades històriques que ens permetin fer una comparativa”, ha explicar la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera, Lídia Quevedo.

Justament sobre aquest mateix tema va girar, fonamentalment, la reunió que l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i el regidor d’Espai Natural, Emmanuel Ortí, varen mantenir la setmana passada amb l’alcalde dels Hostalets de Pierola, Gerard Parcerisas, convocats per aquest. El regidor d’Espai Natural, Emmanuel Ortí, afirma que “justament ara que s’ha aprovat l’ampliació de l’abocador i que sabem que haurem de seguir patint aquesta infraestructura, és necessari fer un major control per tal de minimitzar al màxim possible les molèsties”.

Abocador de Can Mata als Hostalets de Pierola