Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 05/06/2020
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Divendres, 8 de novembre de 2019

L’Ajuntament demana Aigües Vidal que identifiqui l'origen de les males olors

La regidoria d'Aigua, Enerigia i Residus ha sol·licitat Aigües d’Esparreguera Vidal SL, responsable del subministrament a la població, que realitzi noves analítiques a l'aigua procedent de La Mina i mantingui informada la ciutadania sobre l'origen de les males olors

La regidoria d’Aigua, Energia i Residus de l’Ajuntament d’Esparreguera ha sol·licitat la companyia Aigües d’Esparreguera Vidal SL, concessionària del servei públic d’abastament d’aigua al municipi, que presenti noves analítiques per a certificar la qualitat de l’aigua de La Mina i mantingui informada la ciutadania sobre la potabilitat d’aquesta i l’origen de les males olors que han tornat a donar-se en les darreres setmanes. En relació a això, la companyia d’aigües va emetre un comunicat el passat dia 31 d’octubre afirmant que l’aigua subministrada ha estat apta per al consum en tot moment.

El mateix comunicat de la companyia d’aigües afirma que, tot i ser perfectament potable, el dia 23 d’octubre es va interrompre el subministrament d’aigua de La Mina i des d’aleshores es distribueix aigua procedent d’Aigües Ter-Llobregat, per tal d’efectuar més controls en relació a les males olors. Entretant, Aigües d’Esparreguera ha fet arribar l’Ajuntament uns primers resultats d’analítiques efectuades el passat 28 d’octubre sobre mostres procedents de La Mina que certifiquen que valors avaluats es troben dintre dels paràmetres normals.

Després de rebre aquestes analítiques, la regidoria d’Aigua, Energia i Residus de l’Ajuntament ha sol·licitat un anàlisi més detallat per avaluar altres paràmetres que puguin explicar l’origen de les males olors procedents de l’aigua de La Mina. Segons ha explicat el regidor coordinador de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Rogeli de la Cruz, “s’han requerit analítiques ampliades a la companyia d’aigües perquè la certificació presentada fins ara no revela l’origen de les males olors”. En relació a això, De la Cruz ha manifestat que “malgrat que estem convençuts de la potabilitat de l’aigua subministrada estem en l’obligació de demanar noves proves en l’exercici de fiscalització i control del servei que correspon l’Ajuntament”.

Els episodis de males olors es remunten a finals de l’any passat quan l’Ajuntament ja va requerir Aigües d’Esparreguera Vidal SL que certifiqués la qualitat de l’aigua procedent de La Mina i informés la ciutadania de l’origen de les males olors que s’havien detectat. Com a conseqüència d’aquests episodis, l’Ajuntament va prohibir el subministrament d’aigua de La Mina fins el passat mes de juliol, quan aquesta prohibició va ser aixecada en considerar que l’aigua era apta per al consum humà en virtut de l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua i de les analítiques efectuades pel mateix organisme i per l’Agència de la Salut Pública.

Les analítiques que certifiquen la qualitat de l’aigua subministrada per Aigües d’Esparreguera Vidal SL són públiques i estan publicades al web de l’Ajuntament amb tot l’històric des de l’any 2014.

Imatge de les setze fonts. Font: @twitter.com/SamReivax