Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 07/07/2020
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dimecres, 13 de novembre de 2019

Aigües d’Esparreguera analitzarà en profunditat La Mina per cercar l’origen de les olors

La companyia concessionària de l’aigua a Esparreguera assegura taxativament que, des que es va produir el primer episodi d’olors a l’aigua, a la tardor de l’any passat, aquesta ha estat en tot moment apta per al consum humà

Aigües d’Esparreguera Vidal SL accedirà als pous de La Mina per recollir noves mostres i analitzar en profunditat l’origen de les males olors detectades en l’aigua. Així ho ha confirmat aquest matí la companyia en una entrevista concedida a Ràdio Esparreguera. La concessionària de l’aigua a Esparreguera ha assegurat que, malgrat l’alteració de l’olor, l’aigua ha estat en tot moment apta per al consum humà. Per la seva part, en declaracions a la mateixa emissora, l’alcalde Eduard Rivas, ha demanat que no s'utilitzi la qualitat de l’aigua per a fer política.

Des del 23 d’octubre, la companyia ha tornat a interrompre l’abastament d’aigua de La Mina i, paral·lelament, l’Ajuntamen ha sol·licitat a la companyia que realitzi noves analítiques per determinar l’origen d’aquest fenomen. La responsable de la qualitat de l’aigua a Aigües Vidal, Sònia Figuerola ha explicat en declaracions a l’emissora municipal que “tot i que totes les analítiques són correctes, tornarem a accedir als pous i farem estudis més específics sobre els compostos orgànics volàtils i semi-volàtils, buscant quin és el compost que, un cop clorat, produeix els canvis en les característiques organolèptiques que l’usuari detecta”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas ha demanat als partits de l’oposició que no s'utilitzi la qualitat de l’aigua potable per fer política. L’alcalde ha demanat seriositat avui durant la seva intervenció al programa Línia Directa i ha fet una crida perquè no es creïn alarmes infundades entre la població. Eduard Rivas també ha recordat que "en aquest mandat s’ha creat una regidoria nova, de la qual és titular Rogeli de la Cruz, dedicada a estudiar les concessions d’aigua, energia, residus i cementiri", i que "la relació amb la companyia d’aigües és constant i el control sobre la concessió, el més gran que s'ha fet en els darrers anys".

Els episodis de males olors, reproduïts aquest mes de setembre, es van atribuir inicialment al fet que, després de molts mesos sense abastir-se d’aigua de La Mina, la població s’havia acostumat a les característiques de la que subministra Ter-Llobregat. Ara, però, s’ha decidit dur a terme una investigació en profunditat, tot i que a la primavera passada ja s’havien aprofitat les inspeccions que varen dur a terme l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Departament de Salut de la Generalitat per inspeccionar La Mina i fer un seguiment dels accessos dels diferents pous.

Segons ha manifestat la companyia, les queixes provenen d’usuaris de la zona on es subministra aigua de La Mina barrejada en diferents proporcions amb la de Ter Llobregat. És a dir, bàsicament abonats del centre de la vila, tot i que la distribució d’aquestes reclamacions no és homogènia. “L’olor és un factor molt subjectiu –ha dit Sònia Figuerola- i en ocasions rebem queixes d’un usuari però, en canvi, cap persona més del mateix bloc d’habitatges percep res fora del normal”.

Les analítiques de l’aigua a Esparreguera les du a terme Labaqua Interlab, un laboratori certificat per ENAC, l’Entitat Nacional d’Acreditació, amb la freqüència de mostratge que marca la norma legal en la matèria, el reial decret 140/2003. A més, Aigües Esparreguera Vidal recull mostres en diferents punts de la població per controlar el clor i els paràmetres organolèptics. La responsable de qualitat de l’aigua de la companyia afirma que aquest protocol està per sobre de les obligacions legals.

Font dedicada a Cristòfol Vidal, fundador juntament amb 52 socis més d'Aigües Vidal l'any 1861