Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient, Protecció Civil, Ràdio Esparreguera Dijous, 14 de novembre de 2019

En marxa un pla per obrir franges perimetrals a Mas d’en Gall

Els treballs acabaran a finals de desembre, incrementant la protecció del barri davant dels incendis que, eventualment, poguessin afectar la zona. Les tasques consisteixen a aclarir l’arbrat i els matolls i, un cop acabades, es vol potenciar la ramaderia a la zona per mantenir les franges obertes

L’Ajuntament d’Esparreguera està obrint franges de protecció perimetral al barri de Mas d’en Gall, una mesura per aturar el foc en cas d’incendi i evitar que aquest s’apropi a les zones habitades. L’actuació compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 7.150 euros, d’un cost total de 18.145, als qual cal sumar la direcció d’obra, que té un cost d’aproximadament 1.800 euros.

Les franges perimetrals estan regulades pel Decret 123/2005 i per la Llei 5/2003, que estableixen que la distància entre les cases i el bosc ha de ser de 25 metres, en els quals cal aclarir l’arbrat i el matoll, prioritzant les espècies de poca inflamabilitat.
Els treballs que s’estan duent a terme a Mas d’en Gall avancen a bon ritme, ja que han d’estar acabats abans del 31 de desembre. Lídia Quevedo, tècnica de Medi Ambient, ha explicat en declaracions a l’emissora municipal que “la normativa estableix que han de ser els veïns els qui mantinguin net el bosc al voltant de les zones habitades, però de manera subsidiària actua l’Ajuntament”.

Els especialistes en medi ambient i els cossos de bombers alerten que el bosc cada cop avança més, degut a l’abandó de les activitats agràries i ramaderes, multiplicant el perill d’incendis. Justament, per potenciar la ramaderia i la seva gran tasca pel que fa a la neteja del bosc, la regidoria de Medi Ambient vol incrementar el seu paper en el manteniment de les franges. Lídia Quevedo ha confirmat que “hi ha hagut reunions amb els dos pastors del municipi, que podrien rebre un suport econòmic a canvi de mantenir les franges obertes. És una idea ecològica i econòmica, però també pedagògica, perquè convé impulsar el sector de la ramaderia i fer-lo més visible”.

Les franges perimetrals protegeixen dels incendis