Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 11/07/2020
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dijous, 21 de novembre de 2019

L’Ajuntament unifica les bases reguladores dels premis culturals que atorga

Els convenis amb la Generalitat pel TOCC i la residència de Can Comelles i l’acord laboral dels plans d’ocupació amb el SOC són els altres continguts destacats d’un ple que va comptar amb la intervenció ciutadana d’Esparreguera Neta

El ple municipal ha aprovat per unanimitat la pròrroga dels convenis amb la Generalitat de Catalunya, que subvencionen les places públiques de la Residència Municipal de Can Comelles i del Taller Ocupacional. Igualment, tots els regidors han donat suport a la pròrroga de l’acord amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) sobre les retribucions dels beneficiaris dels plans d’ocupació.

D’altra banda, l’Ajuntament tindrà unes úniques bases reguladores per a l’atorgament de premis culturals i educatius l’any 2020. Així es va aprovar ahir en el Ple municipal, amb els únics vots en contra del grup municipal de Ciutadans i del regidor no adscrit Francisco Aguilar, tots dos amb l’argument que els premis no admeten obres en castellà. Aquestes bases reguladores afecten tots els premis que atorga el consistori i que són els Jocs Florals, els literaris de Sant Jordi, el de Recerca Vila d’Esparreguera, el de Comparses de Carnaval i el de Pintura Ràpida.

L’any 2020, s’incrementarà en 500 euros la dotació econòmica total per a les tres categories del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera. Una altra novetat és la creació d’un premi per a artistes joves, de 12 a 17 anys, en el Concurs de Pintura Ràpida, valorat en 1.000 euros.

Declaració del 25N
El Ple municipal va aprovar ahir per unanimitat l’adhesió a la declaració institucional del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. La regidora d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament, Sara Gómez, va llegir el text que també es podrà escoltar el proper dilluns, a les 12 del migdia, en l’acte convocat a la plaça de l’Ajuntament.

Intervenció d’Esparreguera Neta
La plataforma Esparreguera Neta demana al govern municipal, en una intervenció que va fer ahir durant el ple, una sèrie de mesures a curt-termini per pal·liar la problemàtica de la neteja viària i la recollida dels residus. El text que va llegir Quim Durà, secretari de l’entitat, recordava a l’Ajuntament que té la responsabilitat de posar els mitjans necessaris per garantir la neteja.

Les mesures que proposa a curt-termini Esparreguera Neta inclouen més recollida de residus els caps de setmana, més efectius a la brigada de neteja, assignar dos operaris permanents a Mas d’en Gall i Can Rial i augmentar el nombre de sancions i la seva quantia. A mig termini, es demana un pla d’acció urgent.

En la sessió ordinària del Ple municipal d'ahir es va aprovar unes úniques bases reguladores per als premis educatius i culturals